4 λογοτεχνικά ζευγάρια… που δεν “έζησαν αυτοί καλά”

4 λογοτεχνικά ζευγάρια... που δεν
Μπορεί στα βιβλία που διαβάζαμε μικροί το τέλος να είχε πάντα την φράση «they lived happily ever after», αλλά δεν είχαν όλα τα βιβλία αγαπημένα ζευγάρια. Παρακάτω θυμόμαστε 4 δυστυχισμένους γάμους που δεν έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…
Emma & Charles Bovary στο «Madame Bovary»
Αναμφισβήτητα τίποτα δεν θα είχε σώσει την τραγική ηρωίδα του Φλωμπέρ, ούτε αν πήγαινε στο Παρίσι. Αλλά είναι η αντίθεση ανάμεσα στην Emma και τις ιδέες του άνδρα της σχετικά με το ρόλο της γυναίκας, που οδήγησε την Emma στην αποξένωση, τη μοναξιά και στους περιστασιακούς εραστές της.

Humbert Humbert & Charlotte στη «Λολίτα»
Ένας βολικός γάμος ευκολίας, τον σκοπό του οποίου μόνο ο Humbert Humbert, ο αναγνώστης και φυσικά, ο συγγραφέας Vladimir Nabakov γνώριζαν.

Frank and April Wheeler στον «Δρόμο της επανάστασης»
Το έργο του Richard Yates, έγινε ταινία με τον Leonardo DiCaprio και την Kate Winslet. Δεν χρειάζεται μάλλον να θυμήσουμε ότι το φαινομενικά αγαπημένο νεαρό ζευγάρι της δεκαετίας του ’50 δεν είχε ευτυχή κατάληξη στην προσπάθειά του να υπερνικήσει τις δυσκολίες της ζωής του.

Nicole & Dick Diver στο «Tender is the Night»
Το βιβλίο του F. Scott Fitzgerald περιγράφει την ιστορία ενός ευκατάστατου ζευγαριού Αμερικανών στη Γαλλία, που προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τον γάμο τους. Ο Dick ήταν ο ψυχαναλυτής της Nicole που την έσωσε από το οριστικό τέλμα. Η αρχική αυτή σχέση φαίνεται να υπερνικά το πάθος τους που ξεκινά τα σκαμπανεβάσματα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...