417.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία – Υπεγράφη η σύμβαση

Υπογράφτηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή και τον ανάδοχο του έργου, σύμβαση για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα  Αιτωλοακαρνανίας.

Η σύμβαση αρχικού προϋπολογισμού 417.000 ευρώ προβλέπει σημειακές παρεμβάσεις επί του οδικού δικτύου και σε τμήματά του που παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα και χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις, όπως συντήρηση ασφαλτοτάπητα, επισκευές ή άρση της επικινδυνότητας από φυσικά αίτια.

Πρόκειται για μια από τις ευρύτερες παρεμβάσεις, που ο συνολικός τους προϋπολογισμός για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συντηρηθεί και να παραμείνει λειτουργικό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στο σύνολο της Περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή υπεγράφη αντίστοιχη σύμβαση, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ενώ επίκειται, τις προσεχείς μέρες, η υπογραφή σύμβασης και για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Οι διατιθέμενοι πόροι προέρχονται από τους Κ.Α.Π. «Η Περιφέρεια κατέβαλε μια τιτάνια προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι. Η δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει στη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας είναι ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς που θα βελτιώσει αποφασιστικά την οδική ασφάλεια. Οι δρόμοι για πολύ καιρό ήσαν ασυντήρητοι και αυτό είναι μια πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας», έχει δηλώσει σχετικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...