45χρονη έχασε 12 κατεψυγμένα έμβρυα μετά από διακοπή ρεύματος (Φωτογραφίες)

Η πρωτοφανής καταιγίδα, που έπληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου την Αδελαΐδα, στην Αυστραλία ήταν η αιτία να προκληθεί ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος στην κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης «Flinders Fertility».

Ωστόσο, εξαιτίας της διακοπής και καθώς η γεννήτρια της κλινικής δεν λειτούργησε, τα κατεψυγμένα έμβρυα αρκετών ζευγαριών καταστράφηκαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 45χρονης Jo Posgate, η οποία έχει ήδη αποκτήσει έναν γιο με την σύντροφο της Michelle με εξωσωματική γονιμοποίηση και ήθελε ένα δεύτερο παιδί.

Όπως δήλωσε η Jo στην Daily Mail της Αυστραλίας, είχε στην κλινική 12 κατεψυγμένα έμβρυα, ώστε να υποβληθεί σε εξωσωματική, αλλά την περασμένη Πέμπτη ένα τηλεφώνημα από την κλινική την πληροφόρησε για την καταστροφή των εμβρύων. Η 45χρονη γυναίκα πάσχει από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας. Μαζί με τα δικά της κατεψυγμένα έμβρυα καταστράφηκαν και τα έμβρυα πολλών άλλων οικογενειών.

Η ίδια δήλωσε ότι τόσο αυτή, όσο και η 47χρονη σύντροφός της, έκλαιγαν επί μέρες για την απροσδόκητη απώλεια, αλλά υπάρχει ακόμα μια ελπίδα. Δύο κατεψυγμένα έμβρυα της Jo ήταν αποθηκευμένα σε πτέρυγα της κλινικής που δεν επηρεάστηκε από την διακοπή ρεύματος. Στις 3 Οκτωβρίου η γυναίκα υπεβλήθη σε εξωσωματική γονιμοποίηση και μέχρι τις 19 του μήνα θα γνωρίζει αν θα ξαναγίνει μητέρα.


 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...