4,6R με επίκεντρο τον Πατραϊκό κόλπο

4.01: 4,6 Ρίχτερ δίνει την ένταση του σεισμού και το Αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικών Ερευνών.
3.50 : Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο επανυπολογίζει τώρα την ένταση της δόνησης στα 4,6 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.
3.41: Νεώτερη, επεξεργασμένη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου: Η ένταση του σεισμού ήταν 4,3 Ρίχτερ και το ακριβές επίκεντρο του 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάτρας και έξι χιλιόμετρα νότια από τον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας. (187 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας).
Λίγα λεπτά (3.28 π.μ. και 3.31 π.μ Λίγο μετά τον σεισμό ακολούθησαν δυο μετασεισμικές δονήσεις εντάσεως 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ένας μικρότερος μετασεισμός 1,9 Ρίχτερ.
3.24: Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα στις 3.21 σήμερα τα ξημερώματα. Η ένταση της δόνησης ήταν 4,6 Ρίχτερ και το επίκεντρο της εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας και 7 χιλιόμετρα δυτικά του Ρίου, στον Πατραϊκό κόλπο, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.
Ο σεισμός είχε βουή και επιτάχυνση. Το εστιακό του βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει την ένταση της δόνησης στα 4,2 Ρίχτερ και το επίκεντρο της 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου. Το Σεισμολογικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν εντάσεως 4,4 βαθμών της
κλίμακας Ρίχτερ.
To Τμήμα Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης “μετρά” τον σεισμό 4,3 Ρίχτερ. Οι πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού
Ινστιτούτου της Αθήνας έκαναν λόγο για σεισμό 3,9 ρίχτερ με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου.Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την βόρεια Πελοπόννησο και στην νότια Στερεά Ελλάδα.
Thebest.gr

image



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...