Στην όμορφη παραλία τη Ψανής στην πόλη της Ναυπάκτου, έγινε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή”, στέλνοντας πλατιά στη νεολαία το μήνυμα: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από το Βασίλη Θεοδωρόπουλο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
Αναφέρθηκε στην ομιλία του στην πανδημία, την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς και στη μη λήψη μέτρων ολόπλευρης προστασίας, από την πλευρά της κυβέρνησης, που παράλληλα προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές κρατικές-κυβερνητικές ευθύνες της.
Στη συνέχεια μίλησε για το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση για την εκπαίδευση, που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση των μαθητών, τη διάσπαση της ενιαίας γνώσης που πρέπει να δίνεται σε όλα τα παιδιά. Μια πολιτική που ουσιαστικά στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των «πράσινων» επενδύσεων στο περιβάλλον τόσο στην περιοχή της Ναυπάκτου, όσο και συνολικά στο νομό μας, ειδικά με τις ανεμογεννήτριες, που κυριολεκτικά έχουν γαζώσει τις βουνοκορφές.
Ο κύριος στόχος, της πολιτικής αυτής, επεσήμανε, δεν είναι στην πραγματικότητα η αντιμετώπιση της αναμενόμενης κλιματικής αλλαγής, αλλά η θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, που φέρνει όμως ταυτόχρονα την καταστροφή του περιβάλλοντος, από διαφορετικό δρόμο.
Η λύση, τόνισε, βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που βαδίζουμε μέχρι σήμερα ή αυτή που ετοιμάζουν τώρα.
Το πραγματικό προοδευτικό για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί ανάπτυξη με γνώμονα το σύνολο των αναγκών της κοινωνίας, και όχι μόνο μιας μερίδας της, των καπιταλιστών, κάτι που μπορεί να συμβεί στα πλαίσια του σοσιαλισμού.
Μ’ αυτή τη θέση το ΚΚΕ βρίσκετε στην πρώτη γραμμή για κάθε πτυχή του σύνθετου προβλήματος της προστασίας του περιβάλλοντος, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που στηρίζουν την πολιτική, της “πράσινης ανάπτυξης” που καταστρέφει το περιβάλλον.
Η συνέχεια της εκδήλωσης είχε hip-hop αφιέρωμα από τον Materialist και συναυλία από το συγκρότημα “REPLICA”.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...