48ωρη πολιορκία της Αθήνας σχεδιάζουν οι αγρότες

48ωρη πολιορκία της Αθήνας σχεδιάζουν οι αγρότες

Κατηγορία

phpanos
Πέμπτη 11/02/2016 – 10:39

Αγρότες Τρακτέρ

Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή.

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι αγρότες αναμένεται να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα φτάσουν στον Πειραιά τα πλοία από την Κρήτη και σταδιακά ανάλογα και με τον σχεδιασμό που θα κάνει η Αστυνομία για τα σημεία στα οποία θα ακινητοποιούνται τα λεωφορεία με τους αγρότες θα φτάνουν στο Σύνταγμα και οι υπόλοιποι.

Ο χάρτης των μπλόκων

Στην Αιτωλοακαρνανία, παραμένει κλειστή από το μεσημέρι της Τετάρτης η εθνική οδός Αντιρρίου- Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Αγρότες από τη Ναυπακτία και τη Δωρίδα, αναμένεται να κλείσουν από 12:00-15:00 την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιτέας, στον κόμβο της Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, από τις 11 σήμερα το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας – Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Αγρότες από την περιοχή του Μεσολογγίου, θα κλείσουν από τις 5 το απόγευμα, έως και τις 8 το βράδυ την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες αναμένεται να προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ μέλη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας θα κλείσουν το ίδιο χρονικό διάστημα την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες από τα μπλόκα του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο και συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...