“5ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2017”

bb

Ημιμαραθώνιος Βουνού & Ορεινός Αγώνας 10,2 χλμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  10:00 π.μ.

ΑΓΡΑΠΙΔΟΚΑΜΠΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Σύλλογος Δρομέων Lepanto και η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου «Αριστοτέλης» υπό την Αιγίδα της  Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ,  διοργανώνουν στην πανέμορφη ορεινή περιοχή του Αγραπιδόκαμπου, στο  Αντίρριο Ναυπακτίας, για  τέταρτη συνεχή χρονιά τον ορεινό αγώνα «Αριστοτέλειο Μονοπάτι 2017».

Η αναβαθμισμένη από πέρσι – με την προσθήκη δύο επιπλέον μονοπατιών – διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς αγώνες:

 

 • Έναν Ημιμαραθώνιο αγώνα βουνού 20,6 χλμ. και 680 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς
 • Έναν Αγώνα ορεινού τρεξίματος 10,2 χλμ. και 320 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς
 • Έναν αγώνα 3 χλμ για μαθητές/τριες σχολείων  

 

Οι αγώνες έχουν Εκκίνηση και Τερματισμό στο γραφικό κτίσμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Αγραπιδόκαμπου, μέσα σε καταπράσινο περιβάλλον.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  για τον Ημιμαραθώνιο και για τον αγώνα των 10,2 χλμ, έχουν οι άνδρες και οι γυναίκες ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ.   Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξεταστεί το τελευταίο τρίμηνο  από καρδιολόγο γιατρό.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ οφείλουν να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση την στιγμή της  παραλαβής του Αγωνιστικού τους νούμερου. ΜΑΘΗΤΕΣ που ανήκουν σε Γυμναστικούς Αθλητικούς Συλλόγους και επιβλέπονται από τον γιατρό του Συλλόγου, μπορούν να προσκομίσουν ομαδική ιατρική βεβαίωση.

Ιατρική κάλυψη θα υπάρχει σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

 

 1. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του site του αγώνα http://aristoteleiomonopati.lepantorunners.gr/ στην ενότητα Εγγραφή.

 

 • Οι σύλλογοι με πάνω από 5 συμμετέχοντες μπορούν να εγγράφονται ομαδικά συμπληρώνοντας τα συνημμένο αρχείο Excel και στέλνοντας το μας στο email του συλλόγου μας [email protected] μέχρι την Τετάρτη 27/9/2017. Ειδικά για τους συλλόγους που θα στείλουν τις ομαδικές συμμετοχές άνω των 10 ατόμων μέχρι την Κυριακή 24/9/2017 θα υπάρχει έκπτωση μόνο στο ενισχυμένο πακέτο 2€ κατά άτομο. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των συλλόγων να συμπληρώνουν το ατομικό email του κάθε δρομέα ώστε ο δρομέας να ειδοποιηθεί με email στον επιτυχή τερματισμό του. Η ομαδική εγγραφή εξασφαλίζει καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων των συλλόγων (π.χ. κατά την παραλαβή των αριθμών).

Παρακαλούμε να ολοκληρώνετε την Εγγραφή σας μόνο αν είστε σίγουροι ότι θα τρέξετε, ώστε να μας βοηθήσετε στην καλύτερη οργάνωση του Αγώνα. Οι αιτήσεις  θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 23:59 μμ

Η παραλαβή των αθλητικών νούμερων, θα πραγματοποιηθεί τη μέρα του αγώνα στο σημείο εκκίνησης του αγώνα, στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγραπιδόκαμπου.

 

Αθλητές που θα δηλωθούν μετά την ημερομηνία λήξης των εγγραφών, μπορούν να αγωνιστούν αλλά δεν θα συμπεριληφθούν στη λίστα των αποτελεσμάτων.

 

 1. Αντίτιμο Συμμετοχής

 

Τα αντίτιμα συμμετοχής είναι:

 • Απλό Πακέτο (χωρίς τεχνικό T-shirt):
 1. για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο: 8€
 2. για τον αγώνα των 10,2Κμ: 5€
 • Ενισχυμένο Πακέτο (με τεχνικό T-shirt):
 1. για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο: 12€
 2. για τον αγώνα των 10,2Κμ: 10€

Ειδικά για τους συλλόγους που θα στείλουν τις ομαδικές συμμετοχές άνω των 10 ατόμων μέχρι την Κυριακή 24/9/2017 θα υπάρχει έκπτωση μόνο στο ενισχυμένο πακέτο 2€ κατά άτομο.

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να συνοδεύεται είτε με on line πληρωμή (πιστωτική/χρεωστική κάρτα) ή με κατάθεση του αντίστοιχου αντιτίμου στον κάτωθι λογαριασμό, εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Τα χρήματα δεν επιστρέφονται σε όποιον δρομέα πληρώσει αλλά δεν έρθει να τρέξει στον αγώνα. Μπορεί όμως (εφόσον έχει δηλώσει το αντίστοιχο πακέτο) να παραλάβει το t-shirt του αγώνα.

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα θα επιστραφούν τα χρήματα στους δρομείς.

Λογαριασμός κατάθεσης:

 • Τράπεζα Eurobank
 • ΙΒΑΝ: 0026 0664 05 0101279053
 • Δικαιούχοι: Γεωργικόπουλος Παναγιώτης, Τούντας Θωμάς και Πασχάλης Γεώργιος.

Τα χρήματα θα καταβάλλονται αποκλειστικά στην τράπεζα Eurobank, έτσι ώστε να μην υπάρξει προμήθεια από άλλη τράπεζα. Σε περίπτωση κατάθεσης σε άλλη τράπεζα, τυχόν έξοδα προμήθειας βαραίνουν τον αθλητή!  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ  ΣΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ!

Προτείνεται η πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα η οποία δεν επιβαρύνει καθόλου τον αθλητή.

 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Τόσο στον  Ημιμαραθώνιο, όσο και στον αγώνα των 10,2Κμ στους άντρες και στις γυναίκες, θα υπάρξουν τρεις (3) ηλικιακές κατηγορίες: 18-34 ετών, 35-49 ετών, 50 ετών και άνω. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη ηλικιακής κατηγορίας, είναι η συμμετοχή σε αυτήν τουλάχιστον τριών (3) αθλητών και αθλητριών.

 

Θα απονεμηθούν κύπελλα:

 • στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου και του αγώνα των 10,2 χλμ.

Θα απονεμηθούν ειδικά μετάλλια:

 • στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου και του αγώνα των 10,2 χλμ. Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατηγορίας, ΔΕΝ θα βραβευτούν στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
 • στον μεγαλύτερο ή στη μεγαλύτερη ηλικιακά δρομέα του Ημιμαραθωνίου.
 • στα τρία πρώτα αγόρια και στα τρία πρώτα κορίτσια, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους δρομείς και τα παιδιά που θα τερματίσουν.

Τεχνικό t-shirt θα δοθεί στους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και στο αγώνα 10,2Κμ που θα επιλέξουν κατά την εγγραφή τους το ενισχυμένο πακέτο.

 

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ  –  ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΙ

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή και τους σταθμούς ανεφοδιασμού μπορείτε να δείτε στο site του αγώνα http://aristoteleiomonopati.lepantorunners.gr/

 

 1. Υγειονομική Κάλυψη

 

Θα υπάρχει γιατρός του αγώνα καθώς και υγειονομική κάλυψη σε όλο το εύρος των διαδρομών.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

 

 1. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑΠΙΔΟΚΑΚΑΜΠΟ

 

Οι αθλητές που θα έρθουν από την Πάτρα μέσω της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, στο φανάρι που θα συναντήσουν μετά τη γέφυρα, στρίβουν δεξιά προς Ναύπακτο, ενώ αν έρθουν με τα ferry boats, στο φανάρι που θα συναντήσουν, περνούν ευθεία απέναντι προς Ναύπακτο. Στα 50 μέτρα, στρίβουν αριστερά στην ταμπέλα προς Μολύκρειο. Μετά από 3 χιλιόμετρα ασφάλτινου δρόμου και ενώ μπαίνουν στο γραφικό χωριό του Μολύκρειου, στρίβουν δεξιά στην ταμπέλα προς Αγραπιδόκαμπο και Λουτρά  Αγραπιδόκαμπου. Μετά από επτά (7) χιλιόμετρα ασφάλτινου δρόμου, φτάνουν  σε μία διχάλα όπου μπροστά τους είναι ο καταπράσινος Αγραπιδόκαμπος. Παίρνουν το δεξιό μέρος της διχάλας, το οποίο μετά από ένα χιλιόμετρο θα τους οδηγήσει στον Πολιτιστικό και ομώνυμο Σύλλογο του χωριού, που είναι και το σημείο της Εκκίνησης και Τερματισμού του αγώνα.

Οι αθλητές που θα έρθουν από τη Ναύπακτο, κατευθύνονται προς Αντίρριο και η διασταύρωση για το Μολύκρειο βρίσκεται στα 10 χιλιόμετρα ακριβώς στην δεξιά τους πλευρά. Κάνουν δεξιά και μετά ακολουθούν την παραπάνω αναγραφόμενη πορεία.

Οι αθλητές που θα έρθουν από Μεσολόγγι ή Αγρίνιο, φτάνοντας στο φανάρι που οδηγεί στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κάνουν αριστερά προς Ναύπακτο. Στα 50 μέτρα συναντούν την διασταύρωση του Μολύκρειου, κάνουν αριστερά και συνεχίζουν όπως έχουμε προαναφέρει.

 

 1. Παραλαβή Αριθμών δρομέων – Χρονικά όρια τερματισμού

 

Tα αθλητικά νούμερα των Αγώνων θα δοθούν από την Γραμματεία, που θα λειτουργήσει τη μέρα του αγώνα από 08:00-09:30.

Για την ολοκλήρωση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου έχει καθοριστεί χρονικό όριο 4 ωρών ενώ για τον αγώνα 10,2Κμ το χρονικό όριο είναι 2 ώρες.

Εάν κάποιος δρομέας δεν ολοκληρώσει τον αγώνα μέσα σε αυτό το  χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

 

 

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

08:00 – 09:30 παραλαβή αθλητικού νούμερου στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγραπιδόκαμπου.

09:30 – 10:00  ενημέρωση και αγωνιστική προετοιμασία.

10:00    εκκίνηση Ημιμαραθώνιου 21,1 χλμ

10:02    εκκίνηση Αγώνα 10,2 χλμ.

10:05     εκκίνηση αγώνα 3 χλμ παιδιών.

13:30     απονομές και βραβεύσεις

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχουν σουβλάκια για όλους τους συμμετέχοντες!

 

 1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

E-mail επικοινωνίας: [email protected]

Site Αγώνα: http://www.aristoteleiomonopati.lepantorunners.gr/

Παναγιώτης Γεωργικόπουλος: 697 2029278

Χάρης Ορφανουδάκης: 694 6464574

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο site του αγώνα

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

LepantoMag

Nafpaktia News

Npress

 

 

Η  Οργανωτική επιτροπή του αγώνα

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...