5ο διασχολικό τουρνουά σκακιού Ναυπάκτου.Φωτό

oloi2Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ σε συνεργασία με την ΕΣΣΠ το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα Ναυπακτία στο λιμάνι, το 5ο Διασχολικό τουρνουά σκακιού για τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Ναυπακτίας. Στους  αγώνες οι οποίοι διεξήχθησαν  με το σύστημα πουλ,  οι 8 ομάδες που συμμετείχαν, χωρίστηκαν  σε δύο ομίλους  4 ομάδων από την  Α/θμια και 4 ομάδων από την Β/θμια και αγωνίστηκαν όλοι εναντίων όλων σε κάθε όμιλο.
Κάθε σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε  μόνο από μια ομάδα η οποία ήταν  6μελής. Υποχρεωτική ήταν  η παρουσία κοριτσιών σε δύο τουλάχιστον από τις έξι σκακιέρες ενώ ο χρόνος σκέψης ήταν 15 λεπτά για κάθε σκακιστή για όλη την παρτίδα χωρίς ανανέωση.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα, τα φαβορί επικράτησαν με άνεση καθώς οι  δύο  σχολικές ομάδες της Ναυπακτίας το 2ο Δημοτικό Σχολείο, και το 1Ο ΓΕΛ Ναυπάκτου που είχαν διακριθεί και στους Περιφερειακούς αγώνες κατέλαβαν εύκολα τις πρώτες θέσεις.
Πιο συγκεκριμένα στα Δημοτικά Σχολεία το 2ο Δημ. Σχολείο Ναυπάκτου (Κρίτσας Β., Κούρογλου, Κωτσόπουλος, Κρίτσας  Γ., Κομνηνού, Μπανιά Ε.) πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών (18νίκες -0ήττες)  κατέλαβε την πρώτη θέση με 6 βαθμούς και κατέκτησε το κύπελλο  του Πρωταθλητή για μία ακόμη χρονιά έχοντας δημιουργήσει πλέον τη δική του παράδοση. Την 2η θέση κατέλαβε το 3ο Δημ. Σχολείο Ναυπάκτου με 4 βαθμούς (9-9) και ακολούθησε στην 3η θέση το 5ο Δημ. Σχολείο Ναυπάκτου με 2βαθμούς (7-11)  και στην 4η το Δημ. Σχολείο Λυγιά.
Στον όμιλο της Β/θμιας το 1ο Γ.Ε.Λύκειο Ναυπάκτου (Στάικος, Σμπούκης, Λουκόπουλος, Φούντας, Δρίβα) κατέλαβε την 1η θέση με 6 βαθμούς (12,5-4,5) και ακολούθησε στην 2η θέση το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου με 4 βαθμούς (11,5-6,5) και στην 3η θέση το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου με 2 βαθμούς (6-11) , ενώ την 4η θέση κατέλαβε το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ομάδες του 2ου Δημοτικού και του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου ομαδικού σχολικού πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί αύριο 27 Απριλίου στην Ερέτρια. Οι πολλοί μικροί Ναυπάκτιοι σκακιστές που θα ταξιδέψουν στην Εύβοια θα συμμετάσχουν και στα ατομικά σχολικά πρωταθλήματα τα οποία θα διεξαχθούν  την Κυριακή 28 Απριλίου και την Δευτέρα 29 Απριλίου αναζητώντας τη διάκριση μεταξύ 1000 περίπου νεαρών σκακιστών μαθητών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...