5 σημάδια ότι είστε ενωμένοι ως γονείς

5 σημάδια ότι είστε ενωμένοι ως γονείς
Πολλές φορές οι γονείς έχουν διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα συχνά ο ένας να αναιρεί τον άλλο και να μπερδεύουν το παιδί με τις επιλογές και τις αποφάσεις.
 
Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε μικροδιαφορές, που μπορεί να λειτουργούν ακόμα και θετικά στην ανάπτυξη του παιδιού, αλλά σε σοβαρές διαφωνίες που δημιουργούν σύγχυση στο παιδί και την ψυχολογία του.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανατραφεί σωστά ένα παιδί είναι οι γονείς του να αποτελούν ένα ενιαίο μέτωπο, δηλαδή να αποφασίζουν από κοινού και να παραμένουν συνεπείς στις αποφάσεις τους. Οι ενωμένοι γονείς έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Επικοινωνούν εύκολα. Από τα απλά καθημερινά θέματα, όπως ποιος θα πάρει το παιδί από το σχολείο μέχρι τα πιο σοβαρά, πετυχαίνουν μέσα από τον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο να επικοινωνούν και να βρίσκουν λύσεις.

Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Η εμπιστοσύνη αποτελεί την βάση για κάθε είδους σχέση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα παιδιά μας και την ανατροφή τους.

Διαφωνούν, αλλά δημιουργικά. Ενωμένοι γονείς δεν σημαίνει γονείς που συμφωνούν σε όλα ή που δεν έχουν διαφορετικές ιδέες και απόψεις. Απλά οι διαφωνίες γίνονται πάντα πολιτισμένα με σκοπό στο τέλος να πάρουν την πιο σωστή απόφαση για το καλό του παιδιού τους.

Δεν επηρεάζονται από τρίτους. Τα παιδιά είναι ευθύνη των γονιών τους και εκείνοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ανατροφή τους. Αυτοί αποφασίζουν χωρίς να επιτρέπουν σε καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους να επεμβαίνουν.

Είναι μαζί και στα δύσκολα. Είναι πολύ εύκολο να είστε ενωμένοι και χαρούμενοι, όταν όλα πάνε καλά και το παιδί αναπτύσσεται φυσιολογικά. Πολύ συχνά όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται ρόδινα και τότε είναι που οι γονείς πρέπει να μείνουν ενωμένοι σαν μια γροθιά.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...