5.000 φορολογούμενοι στέλνουν τον έφορο στον… Σώρρα για να πληρώσει τα χρέη τους!

 

ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ Η ΠΛΑΚΑ

Κάθε άλλο παρά αστεία είναι πλέον η ιστορία με τον  υποτιθέμενο σωτήρα της Ελλάδας, Αρτέμη Σώρρα, ενώ το γεγονός ότι 5.000 φορολογούμενοι στέλνουν τον έφορο στον… Σώρρα για να πληρώσει τα χρέη τους δείχνει ότι παρατράβηξε η πλάκα.

Ο άνθρωπος, που αυτοπαρουσιάζεται ως «εθνικός χρηματοδότης» ισχυριζόμενος ότι έχει ήδη «καταθέσει» σε ομόλογα 600 δισ. δολάρια για να σώσει τη χώρα από το χρέος της, καλείται τώρα να κάνει πράξη τις μεγαλοστομίες του και να τους απαλλάξει από τις οφειλές του.

Όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι παραπέμπουν στον Σώρρα για την αποπληρωμή των χρωστούμενών τους προς το Δημόσιο. Οι προϊστάμενοι των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση, απόρροια του φαινομένου Σώρρα που έχει καταντήσει… ανέκδοτο!

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζουν πως τα «πληρεξούσια» που έχουν κατατεθεί σε όλη τη χώρα – κυρίως στην περιφέρεια-  με τα οποία ζητούν να εισπραχθούν τα χρέη τους μέσω των περιβόητων ομολόγων του Σώρρα, ξεπερνούν τα 5.000.

Την ίδια, ώρα οι οπαδοί του πληρώνουν έως και 60 ευρώ για να στείλουν τα απίθανα εξώδικα στις εφορίες, στις τράπεζες και στο δημόσιο σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τα οποία ζητούν να εξοφληθούν οι οφειλές τους από τα …600 δισ. δολάρια του Σώρρα.

Η εφορία, πάντως, έχει αρχίσει να απαντά, ότι δέχεται μετρητά, πιστωτικές κάρτες, μετοχές και ακίνητα, αλλά σε καμία περίπτωση οι οφειλές δεν διαγράφονται από τον κατά φαντασία αμύθητο «θησαυρό» του.

Το ανέκδοτο «Σώρρας»

Ο… αμφιλεγόμενος ιδρυτής του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις», ο οποίος έχει υποσχεθεί μεταξύ άλλων να δώσει 20.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα αν γίνει πρωθυπουργός, έχει καταφέρει να προσηλυτίσει εκατοντάδες ευκολόπιστους ανθρώπους, που συγκεντρώνονται σε καφενεία και ορκίζονται πίστη στο Δία…

Μετά τη μαζική ορκωμοσία με τελετές από την αρχαία Ολυμπία, οι οπαδοί του υπόσχονται να «διαλυθεί ο κυτταρικός ιστός του σώματος τους», εάν παραβούν τον όρκο τους.

Μέχρι σήμερα, πάντως, η επαγγελματική του δραστηριότητα παραμένει άγνωστη με τον ίδιο να δηλώνει ότι είναι κάτοικος Πατρών, επιχειρηματίας με μεγάλη πείρα σε πολλούς τομείς…

Πληροφορίες τον ήθελαν είτε ιδιοκτήτη μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είτε πρώην ιδιοκτήτη παιδότοπου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο ίδιος πούλησε τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, και έτσι εξασφάλισε τρισεκατομμύρια εκ των οποίων παραχωρούσε 600 δισ. προκειμένου να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος.

Στην επίσημη ιστοσελίδα με το όνομά του, ο Σώρρας αναφέρει επί λέξει: «Κατέχει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό χαρτοφυλάκιο συσσωρευμένου πλούτου, καταχωρημένων και πλήρως επικυρωμένων περιουσιακών στοιχείων μερικά εκ των οποίων προέρχονται από κληρονομία και άλλα επί των οποίων έχει αμετακλήτως εκχωρηθεί η απόλυτη εξουσία και η πλήρης διαχείριση δυνάμει συμβολαιογραφικών πληρεξουσίων εις αυτόν».

Ακόμη αυτοσυστήνεται ως «…φορέας της κρατικής εξουσίας και ενεργεί ως ο νόμιμος πληρεξούσιος – εκπρόσωπος και θεματοφύλακας της κυρίαρχης βούλησης του ελληνικού έθνους εις την Ελλάδα και στο εξωτερικό η οποία του εκχωρήθηκε αμετακλήτως δυνάμει του συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου με αρ. 6.157/12.09.2013 εκ του δήμου υπογράφοντος του δημάρχου κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου».

Μεταξύ πολλών άλλων δηλώνει Πρόεδρος του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» και του οργανισμού «Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» και πολλών άλλων φορέων στο εξωτερικό, επίσης αυτοπροσδιορίζεται ως «έλλην πολεμιστής» και ζητάει αν λέει ψέματα να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα…! Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι έχει 207 γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ανέκδοτο ξεκίνησε το 2012, όταν εν μέσω κρίσης ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε λέγοντας ότι έχει δημιουργήσει μια ΜΚΟ με την ονομασία  END (End National Debt – Τέλος Δημόσιου Χρέους) στην οποία δήθεν είχε ήδη καταθέσει 600 δισ. για την Ελλάδα και 50 δισ. δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα, ώστε να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 ο Αρτέμης Σώρρας και συνεργάτες του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έδιναν συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέφεραν ότι είχαν φέρει 514 δισ. στην ελληνική κυβέρνηση πριν το μνημόνιο με τον όρο ότι για να πάρει η κυβέρνηση αυτά τα χρήματα, θα έπρεπε να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαιτίους διαχρονικά.

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά. Οι απελπισμένοι αυτής της χώρας που θέλουν περισσότερο από κάποιους άλλους να πιαστούν από κάτι πιστεύουν σε όλα τα παραπάνω.

Μέχρι που το 2013 δημοσιεύματα άρχισαν να ξεσκεπάζουν τους ευτράπελους ισχυρισμούς του, τονίζοντας ότι πρόκειται για προϊόν απάτης και δόλου.

Ο εν λόγω πατριώτης συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης (4 Δεκεμβρίου 2016).

Την ίδια, ώρα, όμως αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της ιστοσελίδας liberal.gr, σύμφωνα με την οποία εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα σε βάρος του διοικητή του ΟΑΕΕ, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με… «ομόλογα» του Aρτέμη Σώρρα.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια δικαστικής απόφασης, που έχει κρίνει πως τα 600 δις. του Αρτέμη Σώρρα είναι υπαρκτά!

Συγκεκεκριμένα, το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών από το 2013 έχει αποφανθεί ότι «ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν» και «εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαισούνης Σταύρος Κοντονής είναι ενήμερος για όλες αυτές τις εξελίξεις και εξετάζει πολύ προσεκτικά την υπόθεση.

Πηγή:kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...