6 τρόποι για να χαλιναγωγήσεις το στρες μέσα στην ημέρα

6 τρόποι για να χαλιναγωγήσεις το στρες μέσα στην ημέρα
Δεν μπορείς να αποκλείσεις το άγχος από τη ζωή σου αλλά μπορείς να λάβεις μέτρα για να εξαλείψεις τους παράγοντες που σου δημιουργούν πίεση.
Έτσι θα αντιμετωπίζεις με καθαρό μυαλό όποιο θέμα κι αν προκύψει. Αν η λίστα των καθημερινών σου υποχρεώσεων φαντάζει υπερβολικά βαριά, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να τα βγάλεις πέρα πιο εύκολα.

Το πρωί

Μην πατάς το snooze

Το λάθος αρχίζει πριν καν σηκωθείς από το κρεβάτι. Αυτά τα δέκα λεπτά παραπάνω ύπνου δεν θα κάνουν τη διαφορά στην ενέργειά σου καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αντιθέτως θα σε κάνουν να τρέχεις πανικόβλητη να προλάβεις να φας πρωινό ή να ντυθείς, κάτι που θα σου δημιουργήσει άγχος πριν καν ξεκινήσεις την ημέρα σου. Σήκω από το κρεβάτι την ώρα που έχεις πει κι απόλαυσε την ημέρα σου με ηρεμία.

Κουνήσου

Έχει αποδειχτεί ότι η γυμναστική μειώνει το άγχος και βοηθά στην κατάθλιψη. Το γυμναστήριο ή τα μαθήματα γιόγκα μπορεί να είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να δεις τα πράγματα διαφορετικά, να υιοθετήσεις μια πιο θετική στάση ζωής και να νικήσεις το άγχος. Αν αφήνεις τη γυμναστική για το τέλος της ημέρας και τελικά την ακυρώνεις, προτίμησε να ξεκινήσεις την ημέρα σου με αυτή.

Το απόγευμα

Κάνε ένα πράγμα τη φορά

Ακούγεται προφανές αλλά συνήθως δεν συμβαίνει. Όταν δουλεύεις πάνω σε τρία πρότζεκτ, τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν κι εσύ τσεκάρεις τα email σου, βρίσκεσαι σε μία αγχώδη κατάσταση. Ακούγεται περίεργο, αλλά όταν καταπιάνεσαι με ένα πράγμα τη φορά, τελειώνεις πιο γρήγορα.

Πάρε μια ανάσα για να γελάσεις

Όταν η διάθεση σου αλλάζει προς το καλύτερο, η ένταση φεύγει. Έχεις όμως και μακροπρόθεσμα οφέλη, καθώς έχει αποδειχτεί ότι το γέλιο κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σου σύστημα. Μίλα με μία φίλη σου, δες ένα αστείο βίντεο ή διάβασε ένα άρθρο. Αυτά τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σε βοηθήσουν να αναλάβεις και πάλι τις ευθύνες σου με ανανεωμένη προοπτική.

Το βράδυ

Απόλαυσε ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου

Το να αφιερώνεις χρόνο για τον εαυτό σου κάθε άλλο παρά εγωιστικό είναι, αφού θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, σύντροφο, φίλο και συνεργάτη. Δημιούργησε το βράδυ ένα τελετουργικό μακριά από την τεχνολογία ώστε να επιτρέψεις στον εαυτό σου να χαλαρώσει. Απόλαυσε ένα φλιτζάνι τσάι, ένα αφρόλουτρο ή διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο.

Γίνε ευγνώμων

Πάρε το χρόνο σου, όπως γράφει το joytv.gr,  να επικεντρωθείς στα μικρά θετικά πράγματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε αυτό είναι το μάθημα γιόγκα που έκανες το πρωί είτε ένας καφές που ήπιες με τη φίλη σου. Κράτα ένα ημερολόγιο δίπλα στο κρεβάτι σου και κατέγραψέ τα πριν κοιμηθείς. Αποκοιμήσου μετρώντας τις ευλογίες κι όχι τις υποχρεώσεις σου!

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...