60 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια φόρτωσαν στις τράπεζες οι βαρόνοι της διαπλοκής

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                         

Μετά από μια λυσσαλέα και άθλια επίθεση κατά της κυβέρνησης, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις τράπεζες απαίτησαν και τελικά το κατάφεραν να παραδοθεί ολόκληρο το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής. Βέβαια οι βουλευτές των μνημονιακών κομμάτων δεν κόπτονται για τη διαφάνεια, αλλά αυτό που επιδιώκουν είναι να σπεκουλάρουν για μια ακόμα φορά στην υπόθεση, που αφορά το δάνειο της κατασκευαστικής εταιρείας του Χρ. Καλογρίτσα, παράγοντας σκανδαλολογία και υλικό για τις ανάγκες των καναλιών, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και την αποδόμηση της κυβέρνησης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να ξυπνήσει να σταματήσει να δέχεται επικοινωνιακά χαστούκια από τους πολιτικούς εκφραστές των νταβατζήδων και να φροντίσει να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια για τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν οι τράπεζες.

Η κυβέρνηση πρέπει να παραδώσει άμεσα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τα πορίσματα για τα δάνεια όλων των τραπεζών. Γιατί οι βαρόνοι της διαπλοκής και οι συνδεδεμένοι με αυτούς κατασκευαστικοί όμιλοι έχουν βάλει φέσι εξήντα δισεκατομμυρίων ευρώ στις συστημικές τράπεζες, ενώ έχουν χρεοκοπήσει ήδη την πολύπαθο ΑΤΕ, που φορτώθηκε με δάνεια των εργολάβων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και αυτά που άρπαζαν τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από το οποίο ένας καναλάρχης που ωρύεται όλη μέρα για το πόθεν έσχες του Καλογρίτσα, έχει υπεξαιρέσει 150 εκατομμύρια ευρώ και έχει παραπεμφθεί με κακουργηματικές κατηγορίες, της ΠΡΟΤΟΝ που ληστεύτηκε από τον Κυριακίδη για να ενισχυθούν με δεκάδες εκατομμύρια ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, ο όμιλος Μπόμπολα και άλλα εκδοτικά συγκροτήματα.

Τολμάνε και μιλάνε οι πολιτικοί αβανταδόροι της διαπλοκής για ένα δάνειο πενήντα εκατομμυρίων ευρώ που πήρε ο κατασκευαστικός όμιλος του Χρ. Καλογρίτσα, όταν αντίστοιχος όμιλος, που ανήκει σε βαρόνο της διαπλοκής εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 2 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Μια ακόμα τεχνική εταιρεία που συνδέεται με δεσμούς αίματος με γνωστό δημοσιογραφικό συγκρότημα, εμφανίζει δάνεια 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προστατευόμενος εργολάβος χρηματοδότης της ΝΔ έριξε φέσι τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΤΕ.

Το πόρισμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα δάνεια που έδωσε το ναυτιλιακό υποκατάστημα της ΕΤΕ. Τότε θα γίνει πραγματικός χαμός, αφού όλες οι χορηγίες σε αυτό το συγκεκριμένο κατάστημα δίνονταν μόνο μετά από τηλεφώνημα πρώην πρωθυπουργού και τώρα δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν τα φέσια από επίδοξους εφοπλιστές, που άρπαξαν το δημόσιο χρήμα και το έκαναν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ολόκληρη την αλήθεια. Η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται αλά καρτ ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των χρεοκοπημένων καναλαρχών. Άλλωστε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ντρέπονται αφού τα κόμματα τους έβαλαν φέσι 13 εκατομμυρίων ευρώ και δεν πλήρωσαν ούτε μια δόση! Όταν τα πολιτικά κόμματα φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο ξευτίλας τι να περιμένει κανείς από τους βαρόνους της διαπλοκής τους αεριτζήδες και τους μεσάζοντες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...