7χρονο κορίτσι απομνημόνευσε 6.346 στίχους από το Κοράνι!

Να απομηνυμονεύσει ολόκληρο το Κοράνι κατάφερε η 7χρονη Maariya από το Λούτον, κοριτσάκι αραβικής καταγωγής που ζει στο προάστιο του Λονδίνου με τους γονείς της.

Μετά από δύο χρόνια μελέτης τα κατάφερε και χρίστηκε hafidhah. Αυτή η ονομασία αποδίδεται στους ανθρώπους που μαθαίνουν απ’ έξω το ιερό βιβλίο των Ισλαμιστών.

Το κατόρθωμά της είναι φυσικά μοναδικό. Στις αραβικές χώρες πολλοί είναι αυτοί που γίνονται hafidhah, αλλά όχι σε ηλικία επτά ετών. Η μικρή Maariya, όμως, είχε χάρισμα. Το κατάλαβε η μητέρα της πριν από δύο χρόνια ήταν είδε τη μικρή να μαθαίνει πανεύκολα ένα μικρό απόσπασμα προκειμένου να πάει σε μία εκδήλωση και να το απαγγείλει.

Για δύο χρόνια και για πέντε ώρες την ημέρα, το κοριτσάκι διάβαζε το Κοράνι και τελικά το έμαθε όλο (6.346 στίχοι), με πολλά-πολλά ενδιάμεσα δωράκια συμπαράστασης. Πριν από λίγες μέρες έγινε και η τελετή απόδοσης του τίτλου της hafidhah, στην οποία τελετή η μικρή ευχαρίστησε τον Αλλάχ: «Είμαι ενθουσιασμένη και συγκινημένη που ο Αλλάχ με βοήθησε να έχω υπομονή. Δεν ήταν εύκολο», δήλωσε, ενώ η μητέρα της είπε από την πλευρά της πως μετά από αυτό είναι η πιο περήφανη μαμά που περπατά στη γη. 


 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...