7 ιδιοφυείς νέες χρήσεις του απορρυπαντικού πιάτων!

7 ιδιοφυείς νέες χρήσεις του απορρυπαντικού πιάτων!
Μπορεί να χρησιμοποιείς το απορρυπαντικό πιάτων μόνο για να πλένεις τα πιάτα σου αλλά υπάρχουν και άλλες χρήσεις του τις οποίες ίσως και να μην γνωρίζεις!

1. Καθαρίζει τους λιπαρούς λεκέδες από τα ρούχα

Μόλις έπεσε λίγο μαρούλι από τη σαλάτα σου στο πουκάμισό σου; Ρίξε λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω του και ξέπλυνέ το με νερό. Ο λεκές θα φύγει αμέσως και έτσι δε θα χρειαστεί να μπεις στη διαδικασία να το πλύνεις στο πλυντήριο.

2. Καθαρίζει τα πατώματα της κουζίνας και του μπάνιου

Ρίξε δύο κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό πιάτων (αν σου έχει τελειώσει το απορρυπαντικό για πατώματα) σε έναν κουβά ζεστό νερό και σφουγγάρισε με αυτό τα πατώματα της κουζίνας και του μπάνιου σου.

3. Κάνει τα κοσμήματά σου να λάμπουν

Ανάμειξε λίγη σόδα με απορρυπαντικό πιάτων και καθάρισε με το μείγμα τα κοσμήματά σου. Βάλε σε ένα μπολ το μείγμα και βούτηξε μέσα σε αυτό τα κοσμήματά σου για 5 λεπτά. Με μία μαλακή οδοντόβουρτσα που δε χρησιμοποιείς τρίψε ελαφρά τα κοσμήματα.

4. Καθαρίζει τις βούρτσες μαλλιών

Ανάμειξε λίγο ζεστό νερό με απορρυπαντικό πιάτων και βούτηξε μέσα στο μείγμα τις βούρτσες σου.

5. Καθαρίζει τα ρούχα που πλένεις στο χέρι

Σε ζεστό ή κρύο νερό (ανάλογα με το ύφασμα του ρούχου σου) ρίξε λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Καθάρισε μέσα σε αυτό τα ρούχα που πλένονται στο χέρι καθώς και τα εσώρουχά σου.

6. Παγίδεψε και σκότωσε τις μύγες των φρούτων

Ρίξε τρεις σταγόνες απορρυπαντικού σε ένα μπολ όπου έχεις ρίξει και ξύδι. Βάλε το μπολ δίπλα στα φρούτα σου και να είσαι σίγουρη πως οι μύγες δε θα τα πλησιάσουν.

7. Aφαιρεί λεκέδες από τα χαλιά

Βάλε σε ένα μπολ μία κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων και δύο φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό. Βούτηξε μέσα στο μπολ ένα βαμβακερό ύφασμα και καθάρισε με αυτό τον λεκέ. Επανέλαβε μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Έπειτα κάνε το ίδιο με λίγο κρύο νερό και σκούπισε το σημείο με λίγο στεγνό βαμβακερό ύφασμα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...