7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία καταβολής φόρων, λέει το ΕΒΕΑ

Τρίτη 07/06/2016 – 15:01Φόροι ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ                                                                                                                                                                                                                                               
«Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς 7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους», δήλωσε για τα αποτελέσματα της έρευνας, «Οικονομικό Βαρόμετρο», ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.Σχετικά με τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, το 69% όσων συμμετείχαν θεωρεί πως δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις για το 2016. Το ποσοστό αυτό είναι 10% μεγαλύτερο από ότι ήταν σε αντίστοιχο ερώτημα που τέθηκε τον Φεβρουάριο του 2014.
Οι απαντήσεις στον δείκτη αισιοδοξίας των πολιτών για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, δείχνουν πως, το 78% των πολιτών διατηρεί απαισιόδοξη στάση με μόλις 2% βελτίωση από το προηγούμενο ποσοστό του Φεβρουαρίου, ενώ το 14% των συμμετεχόντων είναι αισιόδοξοι.
Για τον αν είναι οι πολίτες αισιόδοξοι για την προσωπική τους κατάσταση, το 76% των συμμετεχόντων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, με μόλις 3% βελτίωση από τη προηγούμενη έρευνα, ενώ το 16% των συμμετεχόντων διατηρούν θετική στάση.
Σχετικά με την αξιολόγηση των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά, το 89% των συμμετεχόντων θεωρεί πως οι αποφάσεις που έχουν παρθεί θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Μόλις το 6% των συμμετεχόντων δείχνει να εμπιστεύεται τις πρόσφατες αποφάσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη, ενώ το 5% δεν εξέφρασε κάποια άποψη για το θέμα αυτό.
Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 30 Μάϊου – 2 Ιουνίου 2016.
1111111
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...