7 τρόποι για να προστατεύσετε δέρμα και μαλλιά από τη ζέστη

7 τρόποι για να προστατεύσετε δέρμα και μαλλιά από τη ζέστη
Πέρα από την αυτονόητη χρήση του αντιηλιακού και την προστασία από το ηλιακό έγκαυμα, καλό είναι να προστατεύετε και να περιποιήστε το δέρμα σας ώστε να μην αφυδατωθεί και στεγνώσει τις μέρες των διακοπών σας, που είναι μέρες που σίγουρα θέλετε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση για όλα τα καλοκαιρινά ειδύλλια που θα προκύψουν.
Για τον ίδιο λόγο, δεν θέλετε σπασμένες τρίχες στα μαλλιά σας και επίσης αφυδατωμένες μπούκλες. Με την ίδια ευλάβεια φροντίστε για την υγεία και ενίσχυση των μαλλιών σας και εξασφαλίστε λαμπερή εμφάνιση, ακόμα και στην παραλία. Ακολουθούν 7 συμβουλές για να πετύχετε όλα τα παραπάνω και μαζί με αυτά πολλές επιτυχίες στο αντίθετο φύλο:
Αντιοξειδωτικά για τα μαλλιά σας
Μπορεί να ακούγεται σαν αστείο, αλλά δεν είναι. Προϊόντα για τα μαλλιά με αντιοξειδωτικά στοιχεία στη σύστασή τους προστατεύουν τους θήλακες της τρίχας και το τριχωτό κομμάτι του κεφαλιού από την αδυναμία που προκαλεί η ζέστη, την αφυδάτωση και την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Χρησιμοποιείτε ιδανικά μάσκα μαλλιών με βιταμίνες Α, C και Ε στη σύστασή της, μια φορά την εβδομάδα και διατηρείτε έτσι την υγεία των μαλλιών σας.
Προνοήστε για το ευαίσθητο δέρμα σας
Εάν το χλωριούχο νερό, η εφίδρωση και ο καύσωνας επιβαρύνουν το δέρμα σας, φροντίστε το λίγο παραπάνω με την παρακάτω απλή συνταγή: Αναμείξτε μισή κούπα φιλτραρισμένου νερού με μισή κούπα ροδόνερο και ψεκάζετε το πρόσωπό σας κάθε φορά που το νιώθετε να φλέγεται. Όχι μόνο ενυδατώνεστε αποτελεσματικά, αλλά θα μυρίζετε και πολύ ωραία από το ροδόνερο.

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από το ζεστό αέρα
Μπορεί το καλοκαίρι να γλιτώνετε από το πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος, αλλά δύσκολα γλιτώνετε από την έκθεση στον καυτό ήλιο. Φροντίστε για την αντιηλιακή προστασία των μαλλιών σας με ένα κατάλληλο σπρέυ και εμποδίστε τα να ξεραθούν και θαμπώσουν, όσες ώρες και να κάτσετε στην παραλία.
Καταπολεμήστε τη φαγούρα της ζέστης
Αν το δέρμα σας δεν αντιδράσει καλά στις υψηλές θερμοκρασίες και εμφανίσετε εξανθήματα που σας προκαλούν φαγούρα, βάλτε σε χλιαρό νερό μερικά φακελάκια πράσινο ή λευκό τσάι για 2 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για να κρυώσουν. Αφού ψυχθούν επαρκώς, τοποθετήστε τα φακελάκια στις περιοχές που έχουν κοκκινήσει. Η καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά περιορίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, κάνοντας το πρήξιμο και τη φαγούρα να υποχωρήσουν.

Ενυδατώνεστε με κάθε δυνατό τρόπο
Το κλειδί  για ένα φωτεινό και λαμπερό δέρμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η σωστή ενυδάτωση. Εκτός από το να πίνετε πολύ νερό, μπορείτε να παρέχετε στην επιδερμίδα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται, με τους παρακάτω τρόπους:
-Προσθέστε στη σαλάτα σας, καθημερινά, και ένα μήλο κομμένο σε φέτες, ή
-Τρώτε μεταξύ των γευμάτων μερικές φέτες πορτοκάλι ή λίγο καρπούζι, ή
-Συνδυάστε με την ομελέτα μερικές πράσινες πιπεριές, ή
-Τρώτε κάθε πρωί ένα γκρέηπφρουτ, ή τέλος,
-Γαρνίρετε τη σαλάτα ή την κρύα σουπα σας με ψιλοκομμένο καρότο.
Κάντε τα λαχανικά, μάσκα προσώπου
Οι ευεργετικές ιδιότητες των λαχανικών δεν εξαντλώνται στην κατανάλωσή τους, αλλά και σε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που  μεταφέρουν στο δέρμα, όταν χρησιμοποιηθούν με τη μορφή κρέμας. Φέτος επιλέξτε, μια κρέμα προσώπου με τα φωτοθρεπτικά στοιχεία του κατσαρού λάχανου και του σπανακιού και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της λουτεΐνης.
Ενυδάτωση και για τα μαλλιά σας
Αναμείξτε μισό αβοκάντο, με πέντε σταγόνες από λάδι καρπού μακαντέμια και απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά για περίπου 15 λεπτά. Το αβοκάντο ενυδατώνει, δίνει λάμψη, περιορίζει την τριχόπτωση και δυναμώνει την τρίχα. Ιδανικά εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα για όλο το χρόνο και όχι  μόνο το καλοκαιρι.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...