8 “θαυματουργές” μάσκες κατά των μαύρων στιγμάτων

8 “θαυματουργές” μάσκες κατά των μαύρων στιγμάτων
Δώστε «τέλος» στα ενοχλητικά μαύρα στίγματα και αποκτήστε λαμπερή επιδερμίδα μέσα από 8 «σπιτικές» μάσκες που δημιουργούνται υλικά από την κουζίνα σας! Μήπως ξυπνήσατε το πρωί και παρατηρήσατε ότι τα μαύρα στίγματα έχουν «εξαπλωθεί» στο μέτωπο, τη μύτη ή την περιοχή γύρω από τα χείλη σας; Μέσα σε 10 λεπτά είστε σε θέση να απαλλαγείτε από αυτά, αρκεί να δοκιμάσετε μια από τις παρακάτω εύκολες συνταγές ομορφιάς με μέλι, λεμόνι, πατάτα, γιαούρτι κ.α.
Χυμός από κρεμμύδι ή πατάτα
Κόψτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα και τρίψτε τις φέτες πάνω στο πρόσωπό σας. Τα υγρά τους θα διώξουν ακόμα και τις μαύρες κηλίδες! Μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο για αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, αρκεί στη συνέχεια, να ξεπλένετε την περιοχή με άφθονο ζεστό νερό.
Χυμός λεμονιού
Ενώστε ένα ασπράδι αυγού με 2 κ.γ φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και απλώστε το πάνω στα μαύρα στίγματα με λίγο βαμβάκι. Αφήστε το για 30 λεπτά μέχρι να ξεραθεί και αφαιρέστε το με δροσερό νερό. Η οξύτητα του λεμονιού θα «λευκάνει» τα σκοτεινά σημεία του προσώπου και θα το μετατρέψει σε… φωτεινό! Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε λίγη ζάχαρη και κάντε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σας.
Γιαούρτι
Πάρτε μισό φλιτζάνι γιαούρτι και αφήστε το πάνω στο πρόσωπό σας για περίπου 10 λεπτά. Ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο λίγο πριν κοιμηθείτε και μόλις έχετε ξυπνήσει και θα δείτε ότι τα μαύρα στίγματα θα έχουν εξαφανιστεί μέσα σε λίγες ημέρες. Εναλλακτικά, προσθέστε στη συνταγή 2 κ.γ. πλιγούρι βρώμης και θα αποκτήσετε ένα νεανικό δέρμα χωρίς σημάδια…
Καστορέλαιο
Ένα εξαιρετικά χρήσιμο προϊόν για την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. Ακουμπήστε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου πάνω σε ένα βαμβάκι και απλώστε το πάνω στα μαύρα στίγματα. Προτιμήστε να ακολουθείτε τη συγκεκριμένη διαδικασία ακριβώς μετά τον καθαρισμό του προσώπου, κάνοντας παράλληλα απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας. Τα ίδια αποτελέσματα θα δείτε και με το λάδι καρύδας ή τα αμυγδαλέλαιο.
Παπάγια
Η παπάγια διαθέτει μερικά ένζυμα που εξαλείφουν τα μαύρα στίγματα στη μύτη, το μέτωπο ή το στόμα. Κόψτε τη φρέσκια παπάγια σε μικρά κομμάτια και τρίψτε τα πάνω στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το «χυμό» της να μείνει πάνω στο πρόσωπο για πέντε λεπτά και αργότερα, πλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό.
Aloe Vera
Τα οφέλη της aloe vera στο δέρμα είναι πασίγνωστα στον τομέα της ομορφιάς. Αντί να αγοράσετε ένα ακριβό προϊόν με αυτό το συστατικό, προμηθευτείτε φρέσκο χυμό αλόης και κάντε απαλό μασάζ πάνω στα μαύρα στίγματα του προσώπου ή του σώματός σας. Σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή…
Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα αποτελούν μια «υπερτροφή» ιδανική για την επιδερμίδα, ειδικά όταν συνδυάζεται με γάλα και μέλι. Αυτή η συνταγή είναι ικανή να καταπολεμήσει τα μαύρα στίγματα, εφόσον, βέβαια, την εφαρμόζετε τακτικά. Πιο συγκεκριμένα, αφήστε οχτώ αμύγδαλα να μαλακώσουν μέσα στο γάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη ημέρα θρυμματίστε τα και ενώστε τα με ½ κ.γ μέλι και 1 κ.γ. σκόνη σανταλόξυλου. Αφήστε το μείγμα πάνω στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά… και επωφεληθείτε από τις αντισηπτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του σανταλόξυλου.
Αποβουτυρωμένο γάλα
Ανακατέψτε 4 κ.γ αποβουτυρωμένο γάλα με 2 κ.γ. φρέσκο χυμό ντομάτας και κρατήστε το πάνω στο δέρμα σας για 15 λεπτά. Εάν έχετε αρκετά λιπαρό δέρμα ή ακμή, ανακατέψτε λίγο χυμό λεμονιού με ξινόγαλα.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...