9 ικανότητες που πρέπει να έχεις στο βιογραφικό σου και είναι πιο σημαντικά από τα πτυχία

Αν το βιογραφικό σας περιγράφει τις ακόλουθες ικανότητές σας, η κίνηση αυτή μπορεί να σας απογειώσει κυριολεκτικά. 

1. Adobe Photoshop 

Αν ψάχνετε να ακολουθήσετε μια πιο δημιουργική καριέρα, η επεξεργασία φωτογραφιών είναι μια βασική γνώση που συνήθως είναι απαραίτητη. 

2. Microsoft Excel 

Όσοι σκοπεύουν να εργαστούν στον τομέα των οικονομικών πρέπει να ξέρουν ότι θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους παρέα με ένα υπολογιστικό φύλλο του Microsoft Excel. Έτσι είναι σημαντικό να γνωρίζετε απέξω και ανακατωτά αυτό το πρόγραμμα. 

3. Ξένες γλώσσες

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση, αλλά τα οφέλη της μιας δεύτερης γλώσσας είναι αποδεδειγμένα. Οι άνθρωποι που είναι δίγλωσσοι τείνουν να έχουν καλύτερη μνήμη και είναι καλύτεροι στο “multitasking”.  

4. Web development 

Μια βασική κατανόηση της ανάπτυξης ιστοσελίδων είναι χρήσιμη στην σημερινή εποχή. Δεν λέμε να είστε σε θέση να φτιάξετε από το μηδέν ένα site, αλλά αν έχετε βασικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, ειδικά αν σκοπεύετε να εργαστείτε σε θέσεις τεχνολογίας,  είναι εξαιρετικά σημαντικό προσόν. 

5. WordPress 

Αν είστε ήδη συντάκτης σε έντυπα μέσα και θέλετε να κάνετε την μετάβαση σε ψηφιακά, όλοι όσοι εργάζονται σε sites,  θα πρέπει να γνωρίζουν καλά το WordPress, ακόμα και αν δεν εργαστούν σε αυτό το περιβάλλον. Είναι ένα εξαιρετικό προσόν, ειδικά για αυτό τον κλάδο γιατί θα σας κάνει να κατανοήσετε καλύτερα το ψηφιακό περιβάλλον που θα εργαστείτε στην νέα σας θέση. 

6. Να έχετε ευχέρεια στην ομιλία 

Δεν έχει σημασία που θα εργάζεστε, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Θα πρέπει πιθανότατα κάποια στιγμή να μιλήσετε μπροστά σε πλήθος σε κάποιο σημείο στην καριέρα σας. Μερικοί άνθρωποι είναι «γεννημένοι για αυτό», άλλοι δεν είναι. Αν βρίσκεστε στη δεύτερη κατηγορία, πρέπει να ξεκινήσετε να το δουλεύετε. 

7. SEO 

Αρχίστε να εξετάζετε το ενδεχόμενο να μάθετε το search-engine optimization (ή αλλιώς SEO). Το να προσθέσετε το SEO στο σύνολο των ικανοτήτων σας, δείχνει στους πιθανούς εργοδότες σας ότι είστε σε θέση να τρέξετε μια επιτυχημένη καμπάνια. 

8. Google Analytics 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε να χειρίζεστε καλά αυτό το εργαλείο της Google. Και είναι και εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν οι πιθανοί εργοδότες σας ότι το γνωρίζετε! Θα σας λύσει τα χέρια και θα σας «κατευθύνει» σωστά αν ασχοληθείτε με τον χώρο των διαδικτυακών μέσων. 

9. Product management 

Πρέπει να έχετε την ικανότητα να διακρίνετε αν κάτι έχει πιθανότητες επιτυχίας και να το χειριστείτε σωστά. Ειδικά αν ξεκινάς κάτι από την αρχή, είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να είστε σε θέση να κρίνετε την απόδοσή του, είτε αυτό είναι ένα προιόν είτε είναι ένα απλό άρθρο που θα γράψετε και θα το ανεβάσετε στο site. 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...