Aνανέωση και δημιουργία: Ντιμπέιτ. Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις

Δεδομένου ότι η δομή της χθεσινής τηλεοπτικής συζήτησης δεν επέτρεψε τον διάλογο μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων, υπάρχουν ερωτήματα που έθεσε ο Γιώργος Γούλας τα οποία δεν ουσιαστικά απαντήθηκαν ποτέ από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Τα θέτουμε ξανά:

1. Ρωτήσαμε τον νυν Δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουλέ πότε θα αποδώσει και στις υπόλοιπες κοινότητες τους πόρους που διέθεσε στα Πιτσινέικα για μη επείγοντα έργα, μετά την τελευταία αναμόρφωση προϋπολογισμού. Σε αντίθετη περίπτωση η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ρουσφέτι του νυν Δημάρχου προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πιτσινεΐκων ώστε αυτός να είναι υποψήφιος με τον κ. Μπουλέ. Και καταστρατήγηση της δίκαιης κατανομής των χρημάτων στις τοπικές κοινότητες Δεν λάβαμε καμία απάντηση.
2. Ζητήσαμε από τον κ. Γιάννη Μπουλέ σχετικά με το χρέος τη μείωση του οποίου παρουσιάζει ως μεγάλο επίτευγμα, να αναφέρει κάποιους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που να αύξησαν το χρέος τους σε αυτή τη θητεία. Δεν λάβαμε καμία απάντηση για το πως θεωρεί ο κ. Μπουλές επίτευγμα τη μείωση του χρέους του Δήμου Ναυπακτίας.
3. Ρωτήσαμε τον κ. Μπουλέ γιατί δεν τήρησε τη δέσμευσή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με την κατασκευή πρόσθετου κτίσματος 300 τετραγωνικών για το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στη Ναύπακτο. Δέσμευση με την οποία άλλαξε η πορεία του Τμήματος προς άλλα μέρη. Δέσμευση η οποία δεν τηρήθηκε και σήμερα θέτει σε κίνδυνο την παρουσία του Τμήματος εδώ. Δεν λάβαμε καμία απάντηση.
4. Ρωτήσαμε τον κ. Θανάση Παπαθανάση αν αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του σχετικά με το ΤΕΙ. Ρωτήσαμε γιατί οδηγήθηκε σε παλινωδίες στη διάρκεια της δικής του θητείας σχετικά με τη χωροθέτηση του Τμήματος στο ΒΚ281 Δημόσιο Κτήμα που το τότε ΤΕΙ Μεσολογγίου είχε ζητήσει από το 2008 για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων. Τον ρωτήσαμε γιατί τότε είχε χωροθετήσει στο συγκεκριμένο οικόπεδο την κατασκευή Λαϊκής Αγοράς με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για την κατασκευή κτιρίου. Δεν λάβαμε καμία απάντηση.
5. Ρωτήσαμε τον κ. Παπαθανάση: πως λέει ότι άλλαξε αυτός και η παράταξή του όταν ο ίδιος και ο βασικός του πυρήνας που σε περίπτωση εκλογής του στη θέση του Δημάρχου είναι ίδιος με αυτόν που τον πλαισίωνε κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης και καταδικασμένης από το Ναυπακτιακό λαό θητείας του. Ρωτήσαμε πως άλλαξε όταν πάλι θα βρεθούν σε θέσεις κλειδιά όχι 1-2 αλλά περισσότερα πρόσωπα του παρελθόντος όπως ο κ. Βασιλόπουλος, ο κ. Κατσαντώνης, ο τέως Δήμαρχος Πυλλήνης κ. Σταθόπουλος, ο κ. Παπαναστασόπουλος, ο κ. Πατσαούρας. Δεν λάβαμε καμία απάντηση.
6. Τέλος, ρωτήσαμε σχετικά με τη μη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των μελών των της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η δημοσιοποίηση αυτή είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του Δήμου. Δεν υπονοούμε πέρα κάτι από το προφανές: η σύζυγος του Καίσαρα οφείλει εκτός από το να είναι τίμια να φαίνεται και τίμια. Δεν λάβαμε καμία απάντηση.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...