Aντίδραση Σπηλιόπουλου για το έργο στα Όχθια Παλαίρου

Έκπληξη, ερωτηματικά, οργή και αγανάκτηση δημιουργεί η χθεσινή (14/01/2021) ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τίτλο ‘’Σημαντική η αποκατάσταση του πρανούς, εξίσου σημαντική όμως η αποκατάσταση της αλήθειας’’ .

Η ανακοίνωση αφορά το έργο αποκατάστασης του πρανούς στη θέση Όχθια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και δημιουργεί πλήθη ερωτηματικών, ενώ εσκεμμένα αποκρύπτει την αλήθεια.
Στο όνομα λοιπόν της αλήθειας και της πλήρους διαφάνειας στη χρήση των πόρων της περιφέρειας οφείλουμε να επισημάνουμε:

1. Η ανάγκη για την εκτέλεση του έργου αυτού προέκυψε πριν από περίπου πέντε (5) χρόνια και ουδείς μέχρι σήμερα επιχείρησε να το εκτελέσει με την επίκληση κατεπείγουσας ανάγκης, που εφαρμόζεται σε ειδικές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

2. Στο περιφερειακό συμβούλιο του Οκτωβρίου, η περιφερειακή αρχή εισηγήθηκε την εκτέλεση του έργου με βάση το άρθρο 32 του νόμου 4412/16, με τίτλο ‘’προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση’’. Η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετική, εφαρμόζεται όταν συντρέχουν μια σειρά από προϋποθέσεις και ουσιαστικά είναι ένας τύπος απευθείας ανάθεσης.

3. Συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε την αναγκαιότητα του έργου, δε συμφωνήσαμε όμως στη μέθοδο δημοπράτησης με βάση το άρθρο 32 του νόμου 4412/16 και το περιφερειακό συμβούλιο απέρριψε τη μέθοδο αυτή.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...