«Aπαγορευμένες» ταινίες στο 53ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

«Aπαγορευμένες» ταινίες στο 53ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
«Νυχτερινές Εικόνες» είναι ο τίτλος της νέας ενότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζεται εφέτος.  

Με ταινίες που καταρρίπτουν ταμπού και εξερευνούν τη σκοτεινή όψη της ανθρώπινης φύσης προκαλούν τους υποψιασμένους θεατές και προσκαλούν τους μη μυημένους να τις ανακαλύψουν.  

Ενας έλληνας ,ο Κώστας Ζάπας και ένας ισραηλινός, ο Λιόρ Σαμρίζ είναι τα πρόσωπα στα οποία το φεστιβάλ εφέτος εστιάζει. Η οικογένεια, η σεξουαλικότητα και η πολιτική εκτίθενται πρωτόγονα στις ταινίες του Κ. Ζάπα, οι οποίες μάλιστα έχουν βρει εμπορική διανομή στην Ελλάδα: «Uncut Family» (2004), «The Last Porn Movie» (2006), «Μικρές ελευθερίες» (2008) και «Η ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας» (2010). 

Ακραίες εικόνες ψηφιακού κινηματογράφου με σκηνές απαγορευμένου ερωτισμού, αυταρχικής βίας καταλύουν τους ηθικούς νόμους μέσα στους κόλπους του κλειστοφοβικού ενδοοικογενειακού περιβάλλοντος. Θυμίζουμε ότι ο Κ. Ζάπας ετοιμάει νέα ταινία με τίτλο «Frankenstein: A Death Odyssey», τη μουσική της οποίας θα υπογράψει ο διεθνούς φήμης ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι. 

Γεννημένος το 1978 στο Ισραήλ, με βάση του το Βερολίνο, ο Λ. Σαμρίζ θέτει ερωτήματα σε ζητήματα ταυτότητας, κουλτούρας και σεξουαλικότητας και συνθέτει ένα πολυμορφικό σινεμά: επιρροές από video art και avant garde σκηνή, ένας κινηματογραφικός κόσμος που προσομοιάζει με ιδιοσυγκρασιακό home movie. 

Το ημιαυτοβιογραφικό ντεμπούτο του «Japan Japan» (2007), το «Saturn Returns» (2009) το «The Magic Desk» (2010) και «Mirrors for Princes» (2011) είναι μερικά από τα έργα του που θα παιχτούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ το οποίος έχει επίσης εξασφαλίσει και τις αποτελούν οι μικρού μήκους ταινίες του.
πηγή: tovima.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...