Aπολογισμός,κριτική και αισιοδοξία από την Α.Δ.Κ.Ν

2012-06-07 19.22.10Δελτίο τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη Μπουλέ σχετικά με τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τη χρονιά που πέρασε,κάνοντας την κριτική της στη στάση της αντιπολίτευσης και εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τη νέα χρονιά.

Σχετικά αναφέρεται

Το 2012 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά για την χώρα μας και ακόμη περισσότερο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην συνέντευξή του στο τέλος του έτους ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές αποτύπωσε την κατάσταση και έστειλε το μήνυμα για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του 2013.

 

Απολογισμός 2012

Μαύρα σύννεφα στον ουρανό του Δήμου…

Η Δημοτική Αρχή ευθύς εξαρχής δεν έκρυψε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ο Δήμος Ναυπακτίας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:

  • Το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το 2012 δεν εκτελέστηκε γιατί ο Δήμος, όπως όλοι οι δήμοι της χώρας δεν πήρε ούτε ένα ευρώ για έργα. Μόλις στις 18 Δεκεμβρίου ήρθε η πρώτη χρηματοδότηση από τις οφειλές του Δημοσίου!
  • Περικόπηκε κατά 60% η κρατική επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες. Έτσι ενώ το 2011 η δημοτική αρχή κατάφερε να ξεχρεώσει το ποσόν των 5,3 εκατομμυρίων το 2012 δεν μειώθηκε το χρέος και μεταφέρθηκε στο 2013 ένα υπόλοιπο χρέους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Παρά τις αντιξοότητες η δημοτική αρχή κατάφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης να συντάξει μελέτες και να υποβάλει προτάσεις για έργα από κοινοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, συνολικής αξίας περίπου 42 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αριθμοί για μια ακόμη φορά αποτυπώνουν την πραγματικότητα:

  • Έργα από προγράμματα που ξεκίνησαν και υλοποιούνται το 2012: 6.095.697,21 ευρώ (ενδεικτικά: κατασκευή νέου κυττάρου και προμήθεια εξοπλισμού για ΧΥΤΑ)
  • Έργα υπό δημοπράτηση (που θα ξεκινήσουν το 2013): 14.928.337,00 ευρώ. (ενδεικτικά: Αστική αναγέννηση Καστρόπολης Ναυπάκτου που αναφέρεται στο έργο ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της πόλης)
  • Έργα υπό ένταξη: 13.901.803,99 ευρώ. (ενδεικτικά: δημιουργία ποδηλατικών, πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών στη Ναυπακτία)
  • Έργα για τα οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση η δημοτική αρχή και θα υλοποιηθούν από άλλους φορείς ύψους 7.175.000,00 ευρώ. (ενδεικτικά: συντήρηση – βελτίωση οδικού δικτύου για τη διασύνδεση της ορεινής Ναυπακτίας)

 

Πρόκειται για έργα που αφορούν το σύνολο του Δήμου, είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξή του και βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας. Δεν είναι βέβαια αποτέλεσμα τύχης, αλλά απόρροια σκληρής προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου και των ειδικών συνεργατών, αυτών που η αντιπολιτευτική τρόικα υποστηρίζει πως αμείβονται χωρίς να προσφέρουν!

 

Η στάση της αντιπολίτευσης τη χρονιά που έφυγε

Ασφαλώς δεν είναι τυχαίος ο σχηματισμός αντιπολιτευτικού μετώπου που είδαμε το 2012 από τους κ.κ. Παπαθανάση, Κοτσανά, και Καρακώστα. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές (άραγε υπάρχουν;), έχουν κοινό στόχο να αποδομήσουν τη δημοτική αρχή μη διστάζοντας να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια ανάταξης του Δήμου. Η γραμμή που χάραξαν κινείται σε δύο άξονες:

  • Από την μια στέκονται αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης του Δήμου (π.χ. πρόσληψη Γεν. Γραμματέα στο Δήμο) προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες καταγγελίες και ενστάσεις ακόμη και σε έργα πνοής που αλλάζουν την πόλη, όπως το έργο ανάπλασης του ανατολικού τομέα της πόλης. Οι εποχές που «έβρεχε» ευρώ βέβαια έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και είναι πράγματι λυπηρό κάποιοι να επιμένουν σε μικροπολιτικές τακτικές παρόμοιες με αυτές που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση. Είναι δε τέτοια η διολίσθηση, που έρχονται αντιμέτωποι με τις ίδιες τις επιλογές τους. Λυπηρή διαπίστωση για παράδειγμα η στάση του κ. Καρακώστα, που, ενώ αρχικά είχε ψηφίσει υπέρ της πρότασης για την ανάπλαση, ψήφισε παρών (!!) για τα επιπλέον χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ.

 

  • Από την άλλη, πλειοδοτούν σε κάθε αίτημα για άμεση επίλυση προβλημάτων παρότι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατη η άμεση λύση, όπως για παράδειγμα στα προβλήματα σχολικής στέγης. Απαιτούν να χρηματοδοτηθεί το ΤΕΙ, να λειτουργήσουν εδώ και τώρα σε πρωινή βάρδια τα σχολεία με την αγορά λυόμενων αιθουσών κλπ. Πρόκειται για πρακτικές που χαρακτηρίζονται από άμετρο λαϊκισμό, ένα «χάιδεμα αυτιών» των δημοτών, που οδηγεί σε χρεοκοπία του Δήμου. Και το λυπηρό για μια ακόμη φορά είναι ότι το επιδιώκουν αναδεικνύοντας τον εαυτό τους σε λόμπυ της χρεοκοπίας με μοναδικό στόχο την κατακρήμνιση της δημοτικής αρχής. Βέβαια, κάποιοι αναρωτούνται δημοσίως –όχι βέβαια αφελώς!- μήπως πρόκειται για ιδεασμό της δημοτικής αρχής, διότι δεν αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο να έχει τέτοια κίνητρα η αντιπολίτευση. Δυστυχώς, στη νεότερη ιστορία συναντάμε αρκετά παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι σε κρίσιμες στιγμές η εκάστοτε αντιπολίτευση με τη στάση της, εσκεμμένα, επέλεξε με γνώμονα μικροπολιτικά οφέλη να οδηγήσει τη χώρα στην αστάθεια, την οπισθοδρόμηση, την καταστροφή.

 

Αισιοδοξία για το 2013

Είναι σαφές ότι στα πρόσωπα της αντιπολιτευτικής τρόικας αποτυπώνονται οι νοοτροπίες της ασυδοσίας που καλλιεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οι αρχές και οι αξίες που διαστρεβλώθηκαν, η έλλειψη στρατηγικής και οράματος.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας θεωρεί ότι το νέο χρόνο ο επαναπροσδιορισμός αξιών, η ανάδειξη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ως σταθερών του συλλογικού μας βίου, είναι οι αναγκαίες συνθήκες για να βγούμε από την κρίση και να κερδίσουμε το μέλλον. Στο χέρι μας είναι ως κοινωνία, θέτοντας ορθολογικά προτεραιότητες και στόχους, να τα καταφέρουμε!

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Ναύπακτος, 3/1/2013

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραια ανακοινωση. Απολογισμος δυο γραμμων. Καταγγελτικος λογος δυο παραγραφοι. Τελικα το προβλημα δεν ειναι το μνημονιο η ελλειψη πορων , αλλα γιαι η αντιπολιτευση ασκει αντιπολιτευση. Γιατι η αντιπολιτευση δεν προσκυνα τον πολυχρονεμενο.Γιατι η αντιπολιτευση δεν ειναι ΓΙΕΣ ΜΕΝ. Γιατι η αντιπολιτευση δεν χειροκροτα τον αφεντη.Ρε εσεις εκει στην ΑΔΚΝ εχετε χασει την μπαλα εντελως.Ο συντακτης αυτου Του κειμενου τι θελει να πει πρωτοχρονιατικα;;; οτι αυτη ειναι οι πεφωτισμενοι;;; Εμεις δηλαδη ζουμε σε αλλο πλανητη;;; και δεν βλεπουμε αυτα τα θαυμασια εργα που αναβαθμιζουν την ποιοτητα της ζωης μας;;; ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ.
    Παντως οπως βλεπω τον Δημαρχο και την κουστοδια του , χρονιαρες μερες , μου θυμιζουν αυτο το κουκλακι τον ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ που ειναι φωρτομενος μ ενα τσουβαλι και προσπαθει ν ανεβει μια σκαλα. Αυτον που βλεπουμε συνδημοτες στα μπαλκονια των σπιτιων Ομως καθε χρονο βρισκεται στο ιδιο σκαλοπατι. Η λοιπον ειναι βαρυς ο σακος και δεν μπορει να τον σηκωσει ο Δημαρχος η δεν εχει τα κοτσια να προχωρησει ενα σκαλοπατι παραπανω γιατι ο σακος ειναι αδειος απο αγαθα και γεματος ψεματα. Και στις δυο περιπτωσεις ειστε ανικανοι . Φυγετε.

  2. ΜΗΔΕΝ ΕΡΓΑ…ΜΗΔΕΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ…ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗ…ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ…ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΝΈΝΑΝ…ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ…ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η Α.Δ.Κ.Ν…ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ ΘΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ…

    • ΜΠΟΥΛΕΣ = ΘΟΔΩΡΟΣ ΟΛΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ 3.5 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΟΥΔΕΝ.ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ

  3. Από το κείμενό του:
    Ο Μπουλές θεωρεί ότι το νέο χρόνο ο επαναπροσδιορισμός αξιών (τύπου Σίμους και Μηλιάς; ), η ανάδειξη της συνεργασίας (με έμμισθους συνεργάτες;), είναι οι αναγκαίες συνθήκες για να βγούμε από την κρίση (;;;;; συνταγή να τη δώσει στον Σαμαρά) και να κερδίσουμε (λάθος χρόνος, να κερδίσει) . Στο χέρι μας είναι ως κοινωνία, θέτοντας ορθολογικά προτεραιότητες και στόχους (τώρα μετά 2 χρόνια μοναξιάς, καλούμαστε να θέσουμε μαζί στόχους!!) να τα καταφέρουμε (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία)!
    Έχουμε δει παπατζήδες, αλλά τέτοιου τύπου ΠΟΤΕ.

  4. Πόσους ορε΄ παιδιά πληρώνουμε σαν έμμισθους συνεργάτες; Όλη η κουστωδία έχειβγεί σεργιάνι να στηρίξει τον ψωμοδότη τους.

    • ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟ 1/1/13 ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΠΕΡΙ ΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΑΝ 50.000 ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΟΠΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ 75000 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΜΠΟΥΛΕ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.

    • Η κυρία αντιδήμαρχος επί 10 χρόνια είναι έμμισθη τόσο από τον Δήμο Πυλήνης όσο και από τον δήμο Ναυπακτίας και τα έξοδα παράστασης που έχει πάρει αν τα υπολογίσει κάποιος ξεπερνούν τα 120.000 ευρώ έτσι νομίζω ότι είναι δύσκολο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να δηλώσει εθελόντρια.

  5. Όταν σαν μηχανικός συμβάλλω εθελοντικά όπως και πολλοί άλλοι χωρίς χρήματα σε μια προσπάθεια ενός συλλόγου (Αλκυόνη) και το έργο 2 εκ που θα γίνει το καπελώνει σαν δικό του έργο, αυτό τα λέει όλα…

  6. Για συνελθεται ολοι σας. Εσεις της δημοτικης αρχης και εσεις της αντιπολιτευσης. Δεν γινεται οτι κανει η δημοτικη αρχη η αντιπολιτευση να τα βρισκει ολα λαθος, και οτι προτεινει η δημοτικη αρχη να ειναι τα μονα σωστα. Σας εχουμε βαρεθει ολους σας εχεται γινει γραφικοι δεν το καταλαβαινεται;;; Ενας απλος δημοτης του δημου ναφπακτιας σας τα λεει αυτα, και οχι οπαδος των μεν η των δεν!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...