Έτσι δεν μας εξέπληξαν τα email που μας απέστειλε αργά την Κυριακή το  βράδυ(!)  η δημοτική αρχή, στα οποία αναδεικνύεται η προχειρότητα, η δυσκολία ερμηνείας των σχετικών εγκυκλίων  και η ανεπάρκεια διαχείρισης του δημοτικού συμβουλίου και γενικότερα των θεμάτων του δήμου. Μετά από αυτά  αναμενόμενη ήταν η απόφαση ακύρωσης των δυο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

 Δυστυχώς  αναμενόμενη ήταν και η ανακοίνωση του δημάρχου και των συνδιοικούντων στην οποία ρίχνουν τις ευθύνες για τη δική τους ανεπάρκεια και ανικανότητα στην αντιπολίτευση!!!!  Το δημοτικό συμβούλιο διεξοδικά συζήτησε για το θέμα και το πνεύμα που επικράτησε ήταν να γίνονται συνεδριάσεις με μεικτό τρόπο, όπως προβλέπεται  από την εγκύκλιο δίνοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν δια ζώσης οι εμβολιασμένοι και διαδικτυακά οι ανεμβολίαστοι. Ρητά αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του προέδρου.  Η δημοτική αρχή λοιπόν αποφάσισε να κάνει δια ζώσης τις δυο συνεδριάσεις τη Δευτέρα στην Παπαχαραλάμπειο παρόλο που θα μπορούσε να είχε επιλέξει  το μεικτό τρόπο συνεδρίασης.

Σε τι λοιπόν έφταιξε η αντιπολίτευση και κατηγορείται από το δήμαρχο και τους συδιοικούντες;

Η αλαζονεία όμως και το απύθμενο θράσος είναι επίσης χαρακτηριστικά της σημερινής δημοτικής αρχής.

Αυτό όμως που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί καθίσταται επικίνδυνο για την πολιτική ζωή της Ναυπακτίας είναι οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Γκίζα. Αυτό που επιδιώκει με κάθε μέσο είναι η πλήρης υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και η κατάργηση του ελέγχου των αποφάσεων και των πεπραγμένων της.  Η δημοτική αρχή Γκίζα δεν αντέχει το διάλογο και τα αντεπιχειρήματα. Ο φόβος του ουσιαστικού ελέγχου οδηγεί τη δημοτική αρχή στις «εν κρυπτώ» και στις εκ των προτέρων ειλημμένες αποφάσεις.

 Η διασφάλιση δεκατεσσάρων ψήφων δίνει την ψευδαίσθηση της υπεροχής στο δήμαρχο…

 Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι ακύρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στην οποία το δημοτικό συμβούλιο θα συζητούσε την τύχη της λιμενικής εγκατάστασης στη Βαριά  και τη μετέθεσε για την Παρασκευή στις 12.00 ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Σε τηλεφωνικό ραντεβού με τον πρόεδρο λοιπόν καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν με ένα ναι ή με ένα όχι  για τα σημαντικά θέματα του δήμου!!!!

Τα δια περιφοράς συμβούλια αποκλείουν το Ναυπάκτιο, του στερούν τη δυνατότητα συμμετοχής και πλήρους ενημέρωσης. Και  αυτό είναι καθαρά πολιτική επιλογή του δημάρχου και των συνδιοικούντων.  

Γιατί κ. δήμαρχε φοβάστε τόσο πολύ το διάλογο; Θα πρέπει να ξέρετε ότι η αποτελεσματική διοίκηση στηρίζεται στο διάλογο και στην ορθολογική λήψη των καλύτερων αποφάσεων για την κοινωνία και όχι στην κατά το δοκούν παρουσίαση των πεπραγμένων σας με τηλεφωνικές συνεδριάσεις, δελτία τύπου, ανακοινώσεις και καλαίσθητες φωτογραφίες σας.

Ναύπακτος 19/10/2021

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...