Η AHEPA, η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση, τίμησε τους Αμερικανούς Φιλέλληνες που θυσιάστηκαν στον Αγώνα για την ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους, το Σάββατο 24/07/2021, στον Κήπο των Ηρώων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου. 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό τμήμα της Ναυπάκτου, “AHEPALepanto1571″, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσολογγίου, παρέστη ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. 

Το παρόν έδωσαν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κος Κοσμάς, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Ύπατος Αντιπρόεδρος της AHEPA Αμερικής κος Jimmy Kokotas, ο πρόεδρος της AHEPA HELLAS κος Βαρσάμης Κωνσταντίνος, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας κα Σαλμά Μαρία, ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου κος Λύρος Κώστας, ο δήμαρχος Ναυπακτίας κος Γκίζας Βασίλης, ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αιτ/νίας κος Παπαθανάσης Θανάσης, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ναυπακτίας και Μεσολογγίου κος Χρήστος Παΐσιος, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, στελέχη της συτοδιοίκησης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA Hellas, εκπρόσωποι τμημάτων AHEPA από ολόκληρη τη xώρα, κ.α. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κο Κοσμά, συνεχίστηκε με ομιλία από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, χαιρετισμό από εκπροσώπους φορέων και συνεχίστηκε με την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, από τον πρόεδρο του τμήματος AHEPA LEPANTO 1571κο Σταυρόπουλο Άγγελο.

Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων και ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι Αμερικής και Ελλάδας. 

Μετά το πέρας της τελετής οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Άλατος όπου και δεξιώθηκαν στον ίδιο χώρο με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. 

Η εκδήλωση αποτελεί τμήμα εκδηλώσεων του τοπικού τμήματος “AHEPA Lepanto 1571” για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Για το τμήμα “AHEPA Lepanto 1571”

HJ-18, Nafpaktos Greece

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Σταυρόπουλος Αθ. Άγγελος            Σχοινάς Αντώνιος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...