«Annie»: Παρέλαση αστέρων στη σκηνή

«Annie»: Παρέλαση αστέρων στη σκηνή
Το οικογενειακό μιούζικαλ του Broadway, το «Annie»–που έσπασε όλα τα ρεκόρ στα box office- Έκανε χθες πρεμιέρα στο «Θέατρον» του  Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μία ελληνική υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.
Στη σκηνή αναμένεται να έρθουν τα πάνω κάτω: Οι μεγάλες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, Άννα Παναγιωτοπούλου και Μίρκα Παπακωνσταντίνου υπόσχονται να μας εκπλήξουν με τις φωνητικές τους δυνατότητες, ο ποπ σταρ Μιχάλης Χατζηγιάννης με το ταλέντο του στην υποκριτική και ένα λαμπερό καστ ηθοποιών όπως είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Αργύρης Αγγέλου και η Ιωάννα Πηλιχού με το ταλέντο τους στο τραγούδι και τον χορό.

Η υπόθεση του έργου
Στην Νέα Υόρκη του 1930, αμέσως μετα το οικονομικό κραχ που άφησε άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανούς,  η Γκρέης  Φάρελ (Κατερίνα Παπουτσάκη), η γραμματέας του δισεκατομυριούχου Όλιβερ Γουώρμπακς (Μιχάλης Χατζηγιάννης), επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του αφεντικού της. Για τη μικρή Άννυ (Άννα-Μαρία Κόρνια, Δανάη Βασιλοπούλου) που περνάει δύσκολα στο ορφανοτροφείο εξαιτίας της Μις Χάνιγκαν, της δεσποτικής διευθύντριας (Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου), η πρόταση αυτή την μεταφέρει σε ένα κόσμο παραμυθένιο.

Ο αυστηρός Γουώρμπακς ευαισθητοποιείται από την γλυκιά προσωπικότητα της Άννυ και ζητά να την υιοθετήσει. Όμως η μικρή ηρωίδα πιστεύει ότι οι γονείς της ζουν και του ζητάει να τους ψάξει. Εκείνος αποφασίζει να δώσει μια γερή αμοιβή στους γονείς –αν εμφανιστούν- και από κει αρχίζουν τα προβλήματα. Η κακιά διευθύντρια οργανώνει μια σκευωρία με τον επίσης κακό αδελφό της, Ρούστερ (Αργύρης Αγγέλου) και την αδίστακτη φίλη του, Λίλυ (Ιωάννα Πηλιχού), που θέτουν σε κίνδυνο τη μικρή, αθώα Άννυ.

Τη φιγούρα της Άννυ είχε αρχικά εμπνευστεί ο Χάρολντ Γκρέι (το 1924) φτιάχνοντας το κόμικ «Little Orphan Annie». Η μεταφορά του σε μιούζικαλ θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένη, αφού απέσπασε εκτός από τον ενθουσιασμό του κοινού, 7 βραβεία ΤΟΝΥ και 6 βραβεία κριτικών (Drama Desk Award), ανάμεσα στα οποία και το Tony Award for Best Musical. Μάλιστα, δύο από τα τραγούδια του, το «Tommorow» και το «Hard-Knock Life», θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή τραγούδια μιούζικαλ, όλων των εποχών.

Το καστ συμπληρώνει μία μεγάλη ομάδα 45 συντελεστών επί σκηνής (ηθοποιών, χορευτών και μουσικών), ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν 15 μικρά παιδιά που θα παίξουν τους ρόλους των μικρών κοριτσιών του ορφανοτροφείου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...