Apple: Τι καινούργιο προσφέρουν και πότε έρχονται τα νέα iPhone 14 και Apple Watch

Οι περισσότερες εκτιμήσεις των αναλυτών επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην παρουσίαση της Apple, στην οποία έγιναν τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone, της νέας γενιάς ρολογιών Apple Watch και των ασύρματων ακουστικών AirPods Pro.

Η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, σε περίπτωση που δεν υπάρχει σήμα από επίγεια δίκτυα, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο iPhone 14 με οθόνη 6,1 ιντσών και το μεγαλύτερο iPhone 14 Pro στις 6,7 ίντσες.

Τα νέα μοντέλα βασίζονται πάντως στον ίδιο επεξεργαστή Α15 με το iPhone 13, ενώ το μοντέλο mini καταργείται.

Η νέα δορυφορική δυνατότητα ταιριάζει με τον τίτλο της φετινής φθινοπωρινής εκδήλωσης «Far Out», η οποία που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια, και μάλιστα στον κλειστό χώρο του Steve Jobs Theater, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο όταν η συσκευή έχει άμεση οπτική επαφή με διερχόμενο δορυφόρο, τον οποίο μπορεί ο χρήστης να εντοπίσει με τη βοήθεια της αντίστοιχης εφαρμογής. Τα μηνύματα κειμένου συμπιέζονται πριν αποσταλούν, ακόμα κι έτσι όμως χρειάζονται 15 δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά μέχρι να φτάσουν στον παραλήπτη.

Δυνατότητα δορυφορικής σύνδεσης σχεδιάζουν εξάλλου κι άλλοι κατασκευαστές. Πρόσφατα, η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile ανακοίνωσε συμφωνία με την SpaceX του Έλον Μασκ ώστε οι χρήστες της να μπορούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω των δορυφόρων της υπηρεσίας Starlink.

Αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης

Η νέα γενιά συσκευών προσφέρει επίσης λειτουργία αυτόματης κλήσεις ανάγκης σε περίπτωση τροχαίας σύγκρουσης, λειτουργία διαθέσιμη και στα νέα Apple Watch, τα οποία σύμφωνα με την καλιφορνέζικη εταιρεία έχουν σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Η Apple συνεργάστηκε με υπηρεσίες διάσωσης για τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης και η λειτουργία θα εξυπηρετείται απο την εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών Globalstar.

Στο πίσω μέρος της συσκευής, η κάμερα εξοπλίστηκε με μεγαλύτερο αισθητήρα των 12 MP και πιο φωτεινό φακό f/1.15. Σύμφωνα με την Apple, προσφέρει 49% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Στο μπροστινό μέρος, μια νέα κάμερα TrueDepth με ταχύτερο διάφραγμα f/1.9 aperture. H κάμερα για σέλφι αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα αυτόματης εστίασης για πιο καθαρά πορτρέτα.

H Apple έδωσε έμφαση στις φωτογραφικές ικανότητες του νέου μοντέλου, το οποίο προσφέρει καλύτερη σταθεροποίηση εικόνας που κανονικά επιτυγχάνεται μόνο με εξωτερικό gimbal.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 799 δολάρια για το φθηνότερο μοντέλο και τα 899 δολάρια για το Plus. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι παραδόσεις του iPhone 14 θα αρχίσουν στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ του Plus ακολουθούν στις 7 Οκτωβρίου.

Καταργείται η κάρτα SIM στις ΗΠΑ

Στην αμερικανική αγορά, τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά χωρίς κάρτα SIM, η οποία αντικαθίσταται από την ψηφιακή κάρτα eSIM που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε άλλη συσκευή στην περίπτωση κλοπής ή απώλειας.

Ultra Watch

Στην παρουσίαση της Τετάρτης, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος ήταν βιντεοσκοπημένο, η Apple παρουσίασε επίσης τρία Apple Watch, ανάμεσά τους το Watch Ultra που σχεδιάστηκε για «εξερεύνηση, περιπέτεια και αντοχή».

Προορίζεται για αθλητές μεγάλων απαιτήσεων, λάτρεις των extreme sport και μέλη εξερευνητικών αποστολών, σύμφωνα με τα παραδείγματα που έδωσε η εταιρεία.

Το ανθεκτικό Ultra, στεγανό μέχρι τα 50 μέτρα βάθος, εξοπλίστηκε με περίβλημα από τιτάνιο, επίπεδο κρύσταλλο για αποφυγή φθορών και κουμπί «Action» που μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμα και με γάντια. Διαθέτει επίσης μεγαλύτερη μπαταρία που διαρκεί σε μεγάλες αθλητικές οργανώσεις.

Για την ανίχνευση πτώσεων και ατυχημάτων και τις αυτόματες κλήσεις έκτακτης ανάγκης, και τα τρία νέα Apple Watch διαθέτουν γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο που αντέχει μέχρι τα 256 g. Καταγράφουν επίσης τον ήχο της σύγκρουσης και χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο βαρόμετρο για να ανιχνεύσουν αν άνοιξε ο αερόσακος.

Εκτός από το Ultra, το οποίο ξεκινά από τα 799 δολάρια, παρουσιάστηκαν επίσης το Watch Series 8 στα 499 δολάρια και το οικονομικότερο SE στα 299 δολάρια.

Οι παραδόσεις ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Παρακολούθηση του γυναικείου κύκλου

Τα νέα Apple Watch αποκτούν ένα επιπλέον θερμόμετρο για την εφαρμογή παρακολούθησης του κύκλου της περιόδου, η οποία μπορεί πλέον να εκτιμά αναδρομικά πότε υπήρξε ωορηξία.

Η Apple έδωσε έμφαση στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που συγκεντρώνει η εφαρμογή και διαβεβαίωσε πως ούτε η ίδια δεν διαθέτει το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση δεδομένων υγείας όπως η παρακολούθηση του κύκλου.

Και νέα AirPods Pro

Ακόμα, η Apple προχώρησε στην αναβάθμιση των ασύρματων ακουστικών AirPods Pro, τα οποία απέκτησαν νέο ενισχυτή. Προσφέρουν σύμφωνα με την εταιρεία διάρκεια μπαταρίας 6 ωρών και πιο αποτελεσματική ακύρωση θορύβου.

Χάρη στην βοήθεια της κάμερας του iPhone, τα ακουστικά μπορούν επίσης να προσαρμόζονται στο σχήμα του προσώπου και των αυτιών για πιο ρεαλιστική εμπειρία ακρόασης.

Αλλαγές υπάρχουν και στη θήκη των ακουστικών, η οποία αποκτά λουράκι και ηχείο που βοηθά τον χρήστη να την εντοπίσει.

Τα νέα AirPods Pro θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ από τις 23 Σεπτεμβρίου στην τιμή των 249 δολαρίων.

in.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...