Associated Press: Οι Σκοπιανοί δέχονται μόνο τους πρόσφυγες από εμπόλεμες πόλεις!

Associated Press: Οι Σκοπιανοί δέχονται μόνο τους πρόσφυγες από εμπόλεμες πόλεις!

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 06/03/2016 – 18:27

πρόσφυγες

Την ώρα που χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, νέες πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι αρχές των Σκοπίων επέβαλαν ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά στη διέλευση των ανθρώπων αυτών από τα σύνορα.

Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο επικαλείται πηγές από την ελληνική αστυνομία, οι αρχές των Σκοπίων επιτρέπουν να περάσουν τα σύνορα μόνο πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες πόλεις.

Κάτι που σημαίνει ότι άνθρωποι από το Χαλέπι μπορούν να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, αλλά όχι και εκείνοι που έρχονται από τη πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, ή την πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη. 

Δύο αξιωματούχοι της Αστυνομίας, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων πως οι αυστηροί αυτοί περιορισμοί είναι η πιο πρόσφατη κίνηση των Σκοπιανών, στην προσπάθειά τους να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις ροές των προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα τους, όλα αυτά μία μόλις ημέρα πριν από την νέα κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Η διέλευση των προσφύγων από την Ελλάδα στα Σκόπια έχει ήδη μειωθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, κάποιες ημέρες, δεν πέρασε ούτε ένας άνθρωπος τα σύνορα, ενώ από τις 6 του πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 6 το πρωί της Κυριακής διέσχισαν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα 240 άτομα, από τα συνολικά 13.000 που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Der Standard: Κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου»

Οι νέες αυτές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard» σύμφωνα με οποίο στην ανακοίνωση που θα κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα περιλαμβάνεται και το κλείσιμο του λεγόμενου «βαλκανικού διαδρόμου».

Η αυστριακή εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δει προσχέδιο του ανακοινωθέντος στο οποίο αναφέρεται ότι η «Οδός των Δυτικών Βαλκανίων», όπως έχει γίνει πλέον γνωστή η διαδρομή που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, θα κλείσει άμεσα κι ότι θα δοθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για τον αριθμό των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα.

Το κλίμα είχε αρχίσει να διαφαίνεται τις προηγούμενες ημέρες με Ευρωπαίους πολιτικούς όπως ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ να λέει ότι οι 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα είναι μια «διαχειρίσιμη κατάσταση» δεδομένου ότι στη χώρα κατοικούν 11 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί επίσης η κοινή γραμμή που χάραξαν Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι προέταξαν την ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και όχι την μετεγκατάσταση προσφύγων.

Αν δε σε όλα τα παραπάνω προστεθούν οι προβλέψεις του οδικού χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επαναλειτουργία της ζώνης Σένγκεν στον οποίο περιλαμβάνεται η επανενεργοποίηση της συνθήκης του Δουβλίνου για την επιστροφή μεταναστών στις χώρες υποδοχής, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη θέση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...