Atlantic Council: Μικρή η ανησυχία για τους Ευρωπαίους σε περίπτωση Grexit

Atlantic Council: Μικρή η ανησυχία για τους Ευρωπαίους σε περίπτωση Grexit
Στις αρνητικές προοπτικές του 2015, ο αντιπρόεδρος του Atlantic Council, Frances G. Burwell, συμπεριλαμβάνει την ελληνική πολιτική κρίση, που -όπως αναφέρει- μπορεί να γίνει και οικονομική.
 Η ανάλυσή του, υπό τον τίτλο «Another Greek Crisis for Europe? Not This Time…» («Άλλη μία ελληνική κρίση για την Ευρώπη; Όχι αυτή τη φορά…») δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του think tank του Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο αναλυτής σημειώνει πως «δεν είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές, καθώς το προβάδισμά του μειώνεται και οι ψηφοφόροι πιθανόν να αντιμετωπίσουν αυτές τις εκλογές με μεγαλύτερη υπευθυνότητα από ό,τι στις ευρωεκλογές». Πάντως, συνεχίζει ο F. G. Burwell «όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί θα βρει μικρή ανταπόκριση στην Ευρώπη σε ενδεχόμενο αίτημα ακύρωσης ή έστω χαλάρωσης του οικονομικού προγράμματος. Από την άλλη πλευρά, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προκαλεί μικρή ανησυχία στους Ευρωπαίους. Αντιθέτως, θα μπορούσε να λειτουργήσει υποδειγματικά για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ιταλία και η Γαλλία».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...