Παίζοντας το καλύτερο παιχνίδι του εδώ και καιρό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 3-0 τον Ιμερ, πέρασε στον δεύτερο γύρο του Australian Open και περιμένει τον Αργεντινό Μπάεζ. Ο Έλληνας τενίστας όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Σουηδού κερδίζοντας με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-3 σε 2 ώρες και 10 λεπτά).

Έπαιξε το πιο ώριμο παιχνίδι του ίσως μετά το US Open, σερβίροντας καλά, έχοντας καλές επιστροφές στο σερβίς του αντιπάλου του, ενώ το φόρχαντ του ήταν εξαιρετικό και στο μπάκχαντ τα λάθη μειώθηκαν αισθητά. Κάθε φορά που ο Ιμερ του έβαζε δύσκολα, είχε υπομονή και κέρδιζε τα μεγάλα ράλι για να βρει break σε όποια φάση του ματς χρειαζόταν.

poster

       360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς

Ο Ιμερ πήρε το πρώτο game εύκολα, αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με χαμένη επιστροφή του Σουηδού και έφτασε αμέσως μετά στο πρώτο break στο ματς από έναν winner και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του.

Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του με love service game και ακολούθησε δεύτερο break από δύο αβίαστα λάθη του Σουηδού για να γίνει το 4-1.

Χωρίς προβλήματα στο σερβίς του ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-1, με τον Ιμερ με δύο winners να μειωνει σε 5-2. Ο Στέφανος μπήκε να σερβίρει για το σετ και το πήρε εύκολα με έναν άσο και έναν winner στη διαγώνιο, το έκλεισε με 6-2.

Κρίσιμο break και… 2-0 ο Τσιτσιπάς

Στο πρώτο game o Τσιτσιπάς είχε ευκαιρία για break αλλά το έσωσε ο Σουηδός για να κάνει στη συνέχεια το 1-0. Ο Ιμερ από αβίαστο λάθος του Στέφανου έκανε το break και το 2-0, αλλά ο Ελληνας τενίστας το πήρε πίσω με διπλό λάθος του αντιπάλου του, έχοντας χάσει νωρίτερα τρεις ευκαιρίες, για να γίνει το 2-1.

Αφού κράτησε εύκολα το σερβίς του, με δύο winner και ένα λάθος του αντιπάλου του, ήρθε και δεύτερο break για να πάρει προβάδισμα με 3-2.

Με την βοήθεια του φιλέ ο Ιμερ πήρε πίσω το break, ισοφαρίζοντας 3-3 και με love service game πήρε εκ νέου την πρωτοπορία με 4-3. Με love service game ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-4 και στη συνέχεια, ένα διπλό λάθος του αντιπάλου του και ένα λάθος στο φόρχαντ, έφεραν το break και το 5-4 , με τον Στέφανο να σερβίρει για το 2-0. Και το έκανε με έναν άσο και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του.

Εσωσε όλα τα break point και έφτασε στο 3-0 ο Τσιτσιπάς

Με love service game ξεκίνησε το τρίτο σετ ο Ιμερ. Με τον ίδιο τρόπο έκανε το 1-1 ο Τσιτσιπάς, για να ακολουθήσει το break από το Νο4 του κόσμου με winner στην διαγώνιο.

Κρίσιμο το επόμενο game, o Τσιτσιπάς έσωσε 4 break point για να κάνει τελικά το 3-1. Ο Ιμερ με λάθος φόρχαντ του Στέφανου μείωσε σε 3-2.

Στο επόμενο game o Στέφανος έσωσε άλλα 5 break point και κράτησε το σερβίς του, για να μειώσει σε 4-3 ο Ιμερ με ένα love service game.

Με λάθος του Ιμερ ήρθε το 5-3 για τον Τσιτσιπά που έκανε το μπρέικ στη συνέχεια για να προκριθεί στον επόμενο γύρο.

Πηγή: gazzetta.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...