Bαλίτσα-βόμβα έπληξε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Bαλίτσα-βόμβα έπληξε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 22/03/2016 – 17:40

Bαλίτσα-βόμβα έπληξε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εκτιμούν πως τουλάχιστον μία βαλίτσα περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε ανακοίνωση Βέλγων αξιωματούχων, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις τουλάχιστον ενός καμικάζι αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Zaventem.

Όλα αυτά, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές επιθέσεις μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Βέλγιο την περασμένη Παρασκευή.

Βέβαια, ο Αμερικανός αξιωματούχος επισήμανε πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι σημερινές επιθέσεις ήταν ήδη σχεδιασμένες και τέθηκαν σε εφαρμογή από τους συνεργούς του Αμπντεσλάμ ή από άλλα δίκτυα που βρίσκονται σε ισχύ, ή αν πρόκειται για μία απάντηση στη σύλληψη του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα, διευκρινίζεται πως τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για το «χτύπημα» στη βελγική πρωτεύουσα μοιάζουν «εκλεπτυσμένα», ενώ πρόκειται να τεθούν υπό έρευνα από τους ειδικούς για να εξεταστεί αν έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους μηχανισμούς στο μακελειό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...