Bαρουφάκης:Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η ίδια η Ευρώπη

varoufakis-paraithsh

«Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η ίδια η Ευρώπη» δηλώνει ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, σε νέο βίντεο-μήνυμα του που δημοσιεύει ο Business Insider,όπως μεταδίδει ο enikos.gr.

«Η Ευρώπη εξάγει αποπληθωρισμό, εξάγει κρίσεις…Θα γίνουμε ό,τι ήταν η Κίνα πριν από 10 χρόνια, 20 φόρες πιο πολύ όμως, γιατί είμαστε πολύ μεγαλύτερη οικονομία από ότι ήταν η Κίνα πριν από 10 χρόνια» τονίζει o κ. Βαρουφάκης.

«Με άλλα λόγια θα πρέπει να πουλάμε, να πουλάμε και να πουλάμε στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά να μην αγοράζουμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό είναι μια εξαγωγική κρίση, εξαγωγή αποπληθωρισμού στον υπόλοιπο κόσμο. Αν το πετύχουμε τελικά αυτό, θα καταστρέψουμε τον υπόλοιπο πλανήτη. Εάν δεν πετύχουμε να το κάνουμε, τότε θα βρεθούμε σε οικονομική ανισορροπία», συνεχίζει ο πρώην υπουργός, ο οποίος συμμετέχει στην καμπάνια κατά του Brexit, και καταλήγει: «Aυτό που υποστηρίζω είναι ότι η Ευρώπη αποτελεί έναν υπαρκτό και σαφή κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία».

Δείτε το βίντεο http://www.businessinsider.com/global-economy-biggest-threat-2016-4

The post Bαρουφάκης:Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η ίδια η Ευρώπη appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...