BINTEO: Όταν ο Παναθηναϊκός έραψε το δεύτερο αστέρι του

BINTEO: Όταν ο Παναθηναϊκός έραψε το δεύτερο αστέρι του

Ήταν 20 Απριλίου του 2000 όταν ο Παναθηναϊκός ανέβηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του στην κορυφή της Ευρώπης.

Το τριφύλλι σήκωσε στον ουρανό του κλειστού της Πυλαίας το βαρύτιμο τρόπαιο, στέλνοντας στον έβδομο ουρανό 6.000 φίλους του, ράβοντας έτσι στη φανέλα του το δεύτερο από τα έξι αστέρια.

Ο δρόμος του Παναθηναϊκού μέχρι το Final-4, όμως, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρειάστηκε να αποκλείσει τη Μπούντουκνοστ με 2-1 για τη φάση των «16», ενώ στους 8 απέκλεισε με 2-0 την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ για να φτάσει μετέπειτα στο Final-4 που τον περίμεναν οι Μακάμπι, Μπαρτσελόνα και Εφές Πίλσεν.

Πρώτο εμπόδιο η τουρκική Εφές. Η ομάδα του Αταμάν δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τους πράσινους, οι οποίοι έφτασαν εύκολα στη νίκη με διφήψια διαφορά (81-71).  Κορυφαίο ήταν το καυτό δίδυμο των Μποντίρογκα και Ρέμπρατσα με 22 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Στον τελικό ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε μπροστά του το εμπόδιο της Μακάμπι, το οποίο ήταν σαφώς πιο δύσκολο από αυτό της Εφές. Οι Ισραηλινοί με τους ΜακΝτόναλντ (11π) και Χάφμαν(26π) έβαλαν δύσκολα στην ελληνική ομάδα, διεκδικώντας τη νίκη μέχρι τέλους.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει αυτόν τελικό. Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα, που εκτός των άλλων αναδείχθηκε και MVP του Final-4, έκανε εμφάνιση που θα μνημονεύει στα εγγόνια του, καθώς πέτυχε 20 πόντους, ενώ ο Όντεν Κάτας με 17 πόντους ήρθε να… δέσει το γλυκό για το τριφύλλι που πανηγύρισε τον δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο.

Στα αξιοσημείωτα ότι η νίκη του Παναθηναϊκού στο τελικό έκανε πλουσιότερο τον σύλλογο κατά ένα τρόπαιο, τους αδελφούς Γιαννακόπουλους όμως 500 εκατ. δραχμές φτωχότερους, αφού τέτοιο ήταν το πριμ  που είχαν υποσχεθεί στους παίκτες.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: 73-67 (36-36).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τζεντίλε 3, Αλβέρτης 4, Μποντιρόγκα 9, Ρότζερς 4, Ρέμπρατσα 20, Κάτας 17, Φώτσης 9, Μπερκ 7, ΚοχΜακάμπι Τελ Αβίβ (Γκέρσον): ΜακΝτόναλντ 11, Σαρπ 5, Χένεφελντ, Χάφμαν 26, Κόμετζις 3, Μπρίσκερ 13, Τζάμσι 3, Σέφερ 6, Σέλεφ, Πόπα.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/361260-BINTEO-Otan-o-Panathinaikos-erapse-to-deytero-asteri-toy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...