Bloomberg: Τι θα κάνει η Ελλάδα, μόλις απελευθερωθεί από το μνημόνιο;

Bloomberg: Τι θα κάνει η Ελλάδα, μόλις απελευθερωθεί από το μνημόνιο;

Με την ερώτηση «αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα κάνει η Ελλάδα με την οικονομική ελευθερία της, μόλις ελευθερωθεί από τα δεσμά του μνημονίου τον Αύγουστο;», το πρακτορείο Bloomberg, ξεκινά το δημοσίευμά του, στο οποίο αναλύει το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης, που παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup.

 Το σχέδιο για τη επόμενη ημέρα μετά το τέλος της εποχή των μνημονίων, προβλέπει σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σύσταση «Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας». Όλες, προβλέψεις που έχουν στόχο να ενισχύσουν την δυναμική της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνει και δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, που για πολλά χρόνια, έχουν παραμείνει στο «συρτάρι» ή «παγωμένες». Σε αυτά, περιλαμβάνονται η δημιουργία εθνικού κτηματολογίου και η επιτάχυνση των διαδικασιών στην Δικαιοσύνη. Το τελευταίο, θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς τα υπερφορτωμένα δικαστήρια, θέλουν πολύ χρόνο για να ολοκληρώσουν υποθέσεις, κάτι το οποίο δυσκολεύει την προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων. Στις δεσμεύσεις, περιλαμβάνονται και κεφάλαια, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας. Επίσης, δράση με στόχο την διευκόλυνση των ιδιωτικών επενδύσεων, της έρευνα και της ανάπτυξης (R&D).

 Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της  τέταρτης αξιολόγησης. Με τη συμφωνία εκτιμάται ότι η στρατηγική θα επιτρέψει στην ελληνική πλευρά να μειώσει τα μέτρα που θα αξιώσουν οι εταίροι ως αντάλλαγμα για τυχόν ελάφρυνση του χρέους.

 Οι αναλυτές του Bloomberg, κάνουν λόγο για μεγάλη αισιοδοξία από την Αθήνα, δεδομένης της μικρότερης του αναμενόμενου ανάπτυξης το 2017,  που έφτασε το 1,4% του ΑΕΠ, έναντι των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχαν φτάσει έως και το 2,7%.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/330039-Bloomberg-Ti-tha-kanei-e-Ellada-molis-apeleytherothei-apo-to-mnemonio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...