Bloomberg: Η έξοδος της Ελλάδας από το “club ” των ελλειμμάτων, ώθηση για τις αγορές!

Δύναμη για την επιστροφή στις αγορές, απόφαση της Κομισιόν για την Ελλάδα!

 

 

«Ώθηση» για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, είναι η  απόφαση της Κομισιόν να κλείσει για την Ελλάδα τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Αν και οι αναλυτές του πρακτορείου, τονίζουν ότι η απόφαση είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, όμως έρχεται να προστεθεί σε ένα καλό κλίμα γύρω από την ελληνική Οικονομία, που συνεχίζει να βελτιώνεται μετά την συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών, που είχε ως αποτέλεσμα την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δις ευρώ.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα που από το 2010 στηρίζεται στους διεθνείς πιστωτές για να μείνει ζωντανή και ενώ κάνει σημαντικές προσπάθειες για να επιστρέψει στην ομαλότητα και να επανακτήσει πρόσβαση στις αγορές. 

 

Η σύσταση της Κομισιόν (κανονικά πρέπει πρώτα να εγκριθεί και από το συμβούλιο των χωρών της ΕΕ), ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι στην πραγματική Οικονομία,  καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια,  υπαγορεύονται από το μνημόνιο.

 

Όταν μία χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης, τότε αυτό υπερισχύει των ευρωπαϊκών κανόνων. Όμως, όπως τονίζεται, η επίσημη αναγνώριση ότι η Αθήνα έχει βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και δεν παραβιάζει πλέον τους κανόνες της Ε.Ε. προστίθεται σε μία σειρά θετικών ειδήσεων γύρω από τη χώρα και το πρόγραμμά της.

 

Οι αναλυτές, δίνουν βάρος στα μεγάλα σχέδια της χώρας για  να επιστρέψει  στις διεθνείς αγορές μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στην ιδιαίτερα πετυχημένη  δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, σημειώνοντας ότι πιθανόν αποτελεί προάγγελο για μια νέα έκδοση μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg  «Τα ελληνικά ομόλογα έχουν σημειώσει καλύτερες επιδόσεις από όλα τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα φέτος, καθώς οι εντάσεις με τους πιστωτές της στην Ευρωζώνη μειώθηκαν και ο κίνδυνος μίας χρεοκοπίας εξανεμίσθηκε».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/292569-Bloomberg-E-exodos-tes-Elladas-apo-to-club-ton-elleimmaton-othese-gia-tis-agores ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...