Bloomberg: “Ο ιατρικός επισκέπτης Τηλέμαχος που καθαρίζει τουαλέτες στη Σουηδία”

Bloomberg:
Εκτενές αφιέρωμα στους άνεργους Έλληνες που εγκαταλείπουν τη χώρα και μεταναστεύουν για ένα πιάτο φαγητό φιλοξενεί το πρακτορείο Bloomberg.
Επι 17 χρόνια ο Τηλέμαχος Καραχάλιος φορούσε κοστούμι και εργαζόταν ως ιατρικός επισκέπτης για μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα.

Είχε όλες τις απολαβές που μπορεί να έχει ένα στέλεχος μια τέτοιας εταιρείας. Τώρα, καθαρίζει τουαλέτες σχολείων στην Σουηδία αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα του λόγω οικονομικής κρίσης.

Κάπως έτσι αρχίζει το δημοσίευμα του Bloomberg, που εξιστορεί την απίστευτη ζωή του Τηλέμαχου, ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε μια ήρεμη ζωή στην Ελλάδα και ξαφνικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα πάντα για να ξενιτευτεί προκειμένου να ζήσει.

«Είχα μια πολύ καλή δουλειά», λέει ο 40χρονος Έλληνας. «Τώρα καθαρίζω τα σκ…α των Σουηδών».

Ο κ. Καραχάλιος είναι, όπως γράφει το Bloomberg, ένας από εκείνους που συγκαταλέγονται στο ιλλιγγιώδες 24,4% ποσοστό ανεργίας που παρόμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στην χώρα μας.

Ο κ. Καραχάλιος, στην Ελλάδα εργάστηκε σε 3 διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες στην Πάτρα. Παντρεύτηκε μια κινέζα την οποία γνώρισε και ερωτεύτηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έκαναν μαζί μια κορούλα, αλλά χώρισαν.

O ίδιος έφτασε στην Σουηδία τον Μάρτιο. Ο φίλος του τον βοήθησε να βρει ένα δωμάτιο και πληρώνει γι’ αυτό 4.500 κορώνες, δηλαδή 528 ευρώ. Το δωμάτιο είναι σε ένα συγκρότημα όπου μένουν κυρίως μετανάστες από την Μέση Ανατολή. 

Μια μικρή ελληνική σημαία είναι κολλημένη στον τοίχο. Το δωμάτιο έχει και τηλεόραση αλλά ο Έλληνας μετανάστης δεν την ανοίγει ποτέ. Τα βράδια, αν δεν είναι πολύ κουρασμένος μελετάει σουηδικά. 

«Θέλω να πεθάνω στην Ελλάδα. Θέλω να ταφώ εκεί όταν έρθει η ώρα», εξομολογείται.

Ο αριθμός των Ελλήνων που ζήτησαν δουλειά στην Σουηδία, διπλασιάστηκε από το 2010. Ο Κωνσταντίνος Φραγκίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στην Στοκχόλμη, λέει ότι λαμβάνει 10 με 15 email την ημέρα από Έλληνες που ζητάνε δουλειά.

Και μπορεί να είναι μια μόνο ιστορία, σίγουρα όμως δεν είναι η μοναδική…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...