Blue Monday: Σήμερα είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Blue Monday: Σήμερα είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Blue Monday - Σήμερα είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Μπορεί για τους περισσότερους η Δευτέρα να είναι η πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας, ωστόσο η σημερινή φαίνεται να είναι λίγο περισσότερο από τις άλλες. Εάν αισθάνεστε πιο κουρασμένοι, πιεσμένοι και κακόκεφοι το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα φταίτε εσείς, αλλά η “Blue Monday”.

Η “Blue Monday”, όπως ονομάζεται η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, θεωρείται ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου. Οι άνθρωποι κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα του χρόνου.

Βάσει ενός μαθηματικού τύπου, στον οποίο υπολογίζονται ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση, το συμπέρασμα είναι ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο καταθλιπτική του έτους.

Η πρώτη “Blue Monday” στην ιστορία ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Δρ. Κλιφ Αρνάλ, χρησιμοποίησε την εξίσωση αυτή για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/317488-Blue-Monday-Semera-einai-e-pio-katathliptike-emera-toy-chronoy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...