Brexit: “Σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα”, δηλώνει ο Τουσκ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα πως σε επτά με οκτώ ώρες θα πρέπει να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit.

«Θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

Σήμερα ξεκίνησε πάλι ένας νέος κύκλος συνομιλιών μεταξύ της Ε.Ε και των Βρετανών, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit. Ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται αρκετά δύσκολο, από την πλευρά των αξιωματούχων της Ε.Ε, οι οποίοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας εντός της τρέχουσας εβδομάδας. 

Αντίθετα, οι Βρετανοί θεωρούν ότι κάτι μπορεί να «βγει» από τις μαραθώνιες συνομιλίες, παρά τις μέχρι τώρα ενδείξεις. 

Αν και καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει για το περιεχόμενο της τελευταίας βρετανικής πρότασης που βρίσκεται υπό συζήτησιν, ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν ότι σύμφωνα με το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον, η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει στον τελωνειακό χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, εφαρμόζοντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα προϊόντα που θα προορίζονται για την ΕΕ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...