Brexit ή Bremain – Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Τρίτη 21/06/2016 – 09:51Έξοδος ΒρετανίαςΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ                                                                                    Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες δείχνουν ότι το στρατόπεδο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακτήσει έδαφος μετά από τη δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ, ενώ μια τρίτη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι υποστηρικτές του «Brexit» προηγούνται με απόσταση αναπνοής.
Μεθαύριο Πέμπτη οι Βρετανοί αποφασίζουν για το αν θα αποχωρήσουν από την Ένωση στην οποία προσχώρησαν το 1973, μια απόφαση που θα έχει μακροπρόθεσμες οικονομικές και πολιτικές συνέπειες για τη Βρετανία και όλη την Ευρώπη.
Νωρίτερα χθες, ενώ κέρδιζε έδαφος η εκτίμηση ότι η Βρετανία θα μείνει στην Ε.Ε., η αγγλική στερλίνα σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερίσια άνοδο των τελευταίων επτά χρόνων.
Στο μεταξύ, ο Τζορτζ Σόρος, ο δισεκατομμυριούχος ο οποίος στοιχημάτισε έναντι της στερλίνας το 1992, είπε ότι η ψήφος για έξοδο θα δρομολογούσε μια μεγαλύτερη υποτίμηση στο νόμισμα της Βρετανίας και θα προκαλούσε αναταραχή μεγαλύτερη από την πτώση της «Μαύρης Τετάρτης», όταν ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει το νόμισμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Συναλλαγµατικών Ισοτιµιών (ERM).
Η δραστηριότητα των δύο πλευρών, υπέρ ή κατά της παραμονής, ανεστάλη για τρεις μέρες μετά από τη δολοφονία της Τζο Κοξ,  ένθερμης υποστηρίκτριας της παραμονής στην Ε.Ε..
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ORB στην εφημερίδα Daily Telegraph, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 53% των Βρετανών, (ποσοστό ενισχυμένο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το 46% τάσσεται κατά (πτώση 3 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).
Δημοσκόπηση του οργανισμού κοινωνικής έρευνας NatCen δείχνει ότι το «ναι» στην παραμονή βρίσκεται στο 53% ενώ υπέρ του Brexit τάσσεται το 47%.
Αντίθετα, μια σφυγμομέτρηση που έγινε στο διαδίκτυο από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times έδειξε ότι το 44% τάσσεται υπέρ του Brexit, ενώ το 42% υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.. Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε το Σαββατοκύριακο μετά τη δολοφονία της Κοξ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...