Brexit: Εμπιστευτικό έγγραφο αποκαλύπτει ανυπαρξία σχεδίου

Μπρέξιτ

Η βρετανική κυβέρνηση διαψεύδει την ύπαρξή του

Εμπιστευτικό έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο αποκαλύπτεται από το BBC και τους The Times, αναφέρει ότι «η Βρετανία δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για το Brexit».

«Οι διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι καθιστούν δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας για τη στρατηγική εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.», επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

Μάλιστα, όπως προστίθεται, η κυβέρνηση έχει ήδη, εργαστεί πάνω σε τουλάχιστον 500 μελέτες, οι οποίες σχετίζονται με το Brexit, ενώ αναμένεται να προσλάβει ακόμη 30.000 δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου να συνεχιστούν οι σχετικές εργασίες.

Στο έγγραφο αποκαλύπτεται επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει χωριστεί σε δύο αντίπαλα «στρατόπεδα», ως προς τη στρατηγική εξόδου από την Ε.Ε.

Το ένα στρατόπεδο απαρτίζεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, τον υπουργό Εμπορίου, Λίαμ Φοχ και τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, ενώ το δεύτερο από τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ και τον υπουργό Επιχειρηματικότητας, Γκρεγκ Κλαρκ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση διαψεύδει την ύπαρξη του σχετικού εγγράφου και καθιστά σαφές ότι «δεν αναγνωρίζει τίποτα από όσα περιγράφονται σ’ αυτό». «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επιτυχή διεκπεραίωση του Brexit» σπεύδει να προσθέσει.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...