Brexit: Νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα για την διεξαγωγή ή όχι πρόωρων εκλογών

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός της κυβέρνησης αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να διεξαχθούν εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ελέω Brexit, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει την υποστήριξη που χρειαζόταν από τους βουλευτές για να το κάνει αυτό στην ψηφοφορία που διεξήχθη χθες.

Το Εργατικό Κόμμα δήλωσε πως δεν υποστηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέχρι να εγκριθεί ένα σχέδιο νόμου που θα έχει σκοπό να εμποδίσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία στο τέλος Οκτωβρίου.

Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή των Λόρδων (άνω Βουλή), η οποία έχει ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της για να το εγκρίνει, αφού ο Τζόνσον αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλίου από την επόμενη εβδομάδα και για πέντε εβδομάδες.

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τα ιρλανδικά σύνορα και τους μελλοντικούς κανόνες ανταγωνισμού, μετά το Brexit.

Ο Τζόνσον πιέζει για τη διενέργεια κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων μπλόκαρε την προσπάθειά του για Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Διπλωμάτες και αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε την Τετάρτη σε απεσταλμένους των άλλων 27 κρατών-μελών ότι το Λονδίνο δεν έχει ακόμα παρουσιάσει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς να αντικατασταθεί το λεγόμενο “backstop” στη συμφωνία της Μέι.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...