Ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων πέτυχε το στόχο της νίκης, επικράτησε 1-0 (Μ. Καμαρά) της Νέφτσι κι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση των προκριματικών  του  Champions League,  ενόψει της ρεβάνς στο Μπακού -Κόκκινη κάρτα για τον σκόρερ, με δέκα έμειναν και οι Αζέροι

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον 3ο Προκριματικό Γύρο έκανε απόψε (21/7) ο «μισός» (σ.σ. θα δείτε παρακάτω το γιατί) Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε 1-0 της Νέφτσι Μπακού στο Φάληρο και ξεκίνησε με νίκη τις φετινές επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον Τζολάκη στο τέρμα, τους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Κουντέ, Καμαρά στον άξονα με τον τελευταίο είναι πιο ψηλά στο «10», τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα στα άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Με τη σέντρα ήταν μη διαθέσιμοι, για διάφορους λόγους, οι Ελ Αραμπί, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά και οι από καιρό «γνωστοί» Φορτούνης, Τικίνιο, ωστόσο απόψε οι «ερυθρόλευκοι» θα έπαιρναν όσκαρ ατυχίας αφού κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα καλούνταν πολλές φορές να… μετρήσουν τις πληγές τους.

ΑΛΛΗ… ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΕ ΚΟΣΜΟ
Σέντρα στο ματς και η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες, μετά από τόσους μήνες αποχής, έδωσε άλλη αίσθηση. Μάλιστα ήταν κάτι που επηρέασε και τους παίκτες, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι, έμεναν ψηλά με σκοπό να πιέσουν την τριάδα των στόπερ της Νέφτσι και με το «καλημέρα» ο αγώνας είχε ρυθμό.
Στα πρώτα λεπτά όμως οι πρωταθλητές Ελλάδος υπέπεσαν σε ορισμένα εύκολα λάθη (αρχή στη σεζόν γαρ, εύλογα χρειάζονται χρόνο), κάτι που επέτρεψε στους αντιπάλους τους να πατήσουν (κυρίως από τα αριστερά) 2-3 φορές με αξιώσεις στα καρέ του Τσολάκη και να φανούν απειλητικοί, με καλύτερή τους στιγμή ένα σουτ του Μαχμούντοβ στο 5’ που πέρασε άουτ.

ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 10’
Περίπου στο 10λεπτο ο Μασούρας άρχισε να παίζει πιο κοντά στον Χασάν και οι δυο βρίσκονταν στο όριο με τους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που φανέρωσε τα ανασταλτικά προβλήματα των Αζέρων. Για μερικά λεπτά οι «ερυθρόλευκοι»… εγκαταστάθηκαν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τους έλειπε η τελική προσπάθεια για να βάλουν «δύσκολα» στον Μαμάντοβ. Παράλληλα και ο Κουντέ έμεινε ψηλά και η εικόνα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκε αισθητά.

ΕΚΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ, ΜΕ «ΚΑΘΑΡΟ» 4-2-3-1 ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ»
Πριν το 20λεπτο ωστόσο εμφανίστηκε (ξανά) πάνω από το «Γ. Καραϊσκάκης» η «κατάρα» που αναφέραμε στην αρχή, καθώς ο Μπουχαλάκης τραυματίστηκε, ζήτησε αλλαγή, αντικαταστάθηκε και με την είσοδο του Βαλμπουενά οι γηπεδούχοι «γύρισαν» σε ένα «καθαρό» 4-2-3-1, με τον Γάλλο οργανωτή πίσω από τον Χασάν και τους Κουντέ, Καμαρά στα «6αρο-8άρια».

Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να χαλυβδώνονται από τα προβλήματα και η νέα ατυχία όχι μόνο δεν τους επηρέασε, αλλά σταδιακά έγιναν τα απόλυτα αφεντικά του αγώνα. Pressing και συνεχές passing game με κατοχή μπάλας πάνω από 60% χαρακτήριζε την εμφάνισή τους, απέναντι σε μία ομάδα που «κλείνονταν» όλο και περισσότερο.

ΤΙ ΕΒΑΛΕ Ο ΚΑΜΑΡΑ
Υπό αυτές τις συνθήκες φτάσαμε στο 29’, όταν μετά από ένα «φθηνό» κόρνερ που παραχώρησε η Νέφτσι, απόρροια και της «ερυθρόλευκης» πίεσης, η μπάλα σε δεύτερο χρόνο μετά την πρώτη εκτέλεση του Βαλμπουενά και «ερυθρόλευκο» πλάγιο έφτασε στον Καμαρά έξω από τα καρέ της και ο 24χρονος χαφ με ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σουτ την έστειλε… συστημένη στα δίχτυα.

Γκολ για χάι λάιτ από τον διεθνή μέσο που άνοιξε το σκορ και «ξεκλείδωσε» το ματς. Η αντίδραση του Χασάν που… κρατούσε αποσβολωμένος το κεφάλι του με αφορμή τι έβαλε ο συμπαίκτης του αποτυπώνει ανάγλυφα τι συνέβη, ενώ λίγο αργότερα (31’) ο Αιγύπτιος για εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα για το 2-0.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΛΑΚΗ
Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός «έκατσε» για περίπου 5 λεπτά, αν και βέβαια υπάρχει το ελαφρυντικό πως ακόμη βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας του. Τότε όμως «μίλησε» ο Τζολάκης. Ο νεότερος πλέον πορτιέρε που έχει υπερασπιστεί την «ερυθρόλευκη» εστία σε ευρωπαϊκό ματς, αντέδρασε εξαιρετικά με τα πόδια στο 32’ σε τετ α τετ που είχε με τον Αλασκάροφ, στην πρώτη φορά που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάθετο παιχνίδι, ενώ η άμυνα των γηπεδούχων «καθάρισε» τις 2-3 στατικές μπάλες που βρήκαν οι Αζέροι.ΚΟΚΚΙΝΗ Ο ΚΑΜΑΡΑ, ΜΕ 10 ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ, Η «ΚΑΤΑΡΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ
Και ενώ πλησιάζαμε προς το φινάλε του πρώτο ημιχρόνου και οι Πειραιώτες είχαν πάλι πάρει τον έλεγχο, ήρθε η «ψυχρολουσία» με την αποβολή του Καμαρά. Ο οποίος στο 44΄και στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα βρήκε τον Αλασκάροφ στο πρόσωπο και αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του ρέφερι Πινέιρο.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα (4 οι καθυστερήσεις λόγω της διακοπής), ο Μασούρας πέρασε στον άξονα δίπλα στον Κουντέ (ο Βαλμπουενά πήγε στα άκρα) και ο Μαρτίνς ήταν πιθανό να βρίσκονταν στα… πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Γιατί; Πήγε στο Φάληρο χωρίς τον Εμβιλά, από το 18’ μέχρι το 44’ της αναμέτρησης «έχασε» τους Μπουχαλάκη, Καμαρά και ελαχιστοποιούνταν οι λύσεις του στον άξονα, ξέχωρα φυσικά από το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του που καλούνταν να διαχειριστεί.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΣΙΣΕ ΚΑΙ 5-3-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Με την έναρξη του δεύτερου μισού ο Πορτογάλος κόουτς έριξε στη «μάχη» τον Σισέ, «γύρισε» τη διάταξη σε 5-3-1 και πλέον ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να διαχειριστεί το υπέρ του Ολυμπιακού σκορ και οι «ερυθρόλευκοι» να ψάξουν στην κόντρα ένα δεύτερο γκολ. Εύλογη απόφαση.

ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% Η ΝΕΦΤΣΚΙ, «ΜΗΔΕΝ» «ΚΑΘΑΡΕΣ» ΦΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ
Η Νέφτσι πήρε μεν την κατοχή μπάλας σε επίπεδα πάνω από 60%, μετέφερε το παιχνίδι στο «μισό» των «ερυθρολεύκων», αλλά «καθαρή» φάση δεν δημιούργησε. Αρέσκονταν σε μακρινά σουτ, οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά και μόνο στο 62’ ο Μαμαντού έβαλε – κάπως – «δύσκολα» στον Τζολάκη, όταν και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το μακρινό του σουτ.

ΜΕ 10 ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 63’
Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες, όταν ο Ρέαμπτσιουκ βγήκε στην πλάτη του Τσέλικ και εκείνος τον «γκρέμισε» με κίνηση αλά… νίτζα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ετσι από το 63’ οι δύο ομάδες έπαιζαν με 10 και η εικόνα του αγώνα άλλαξε.

ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΠΗΡΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΗΝΙΑ
Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν πλέον να κρατούν μπάλα και χωρίς παίκτη λιγότερο ήταν ξανά τα «αφεντικά». Ο Μάρκοβιτς ανέβηκε μερικά μέτρα σαν «6άρι», με την είσοδο του Σουρλή οι γηπεδούχοι απέκτησαν τρεξίματα στον άξονα και με τους Χασάν, Μασούρα (κυρίως τον Αιγύπτιο)… υπενθύμισαν στους αντιπάλους τους πως ακόμη και «λαβωμένοι» παραμένουν καλύτερη ομάδα.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Κούντε, Ραντζέλοβιτς, Χασάν, Μασούρας.

Νέφτσι: Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Τσελίκ, Λαβάλ, Χαραμίζ, Μαχμούντοβ, Μπουγκρίν, Μαμαντού, Αλασκάροφ, Κόλι.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...