Citi: Όχι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, πριν βγει από το μνημόνιο

Citi: Όχι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, πριν βγει από το μνημόνιο

Μπορεί τα νέα για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και η Οικονομική σταθεροποίηση, να είναι «μουσική» στα αυτιά των επενδυτών στις κεφαλαιαγορές, αλλά παραμένει η ανησυχία μίας ραγδαίας πολιτικής εξέλιξης, που μπορεί να επηρεάσει την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η Citi, σε νέο της σημείωμα επισημαίνει σχετικά με τα όσα ακούγονται για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για εκλογές πως οι φόβοι για ακόμη μεγαλύτερη πολιτική φθορά που σχετίζονται με την έναρξη της τελικής αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης στις αρχές του 2018, καθώς και οι αναθεωρημένες προβλέψεις ανάπτυξης, οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα να σχεδιάσει τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου για τον Ιανουάριο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με την Citi, oι ανώτεροι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος, , αυξάνουν την πίεση στον Έλληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο. Όμως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, προηγείται κατά 10-15%. Έτσι, η αμερικάνικη τράπεζα αμφιβάλλει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κινδυνεύσει να κηρύξει πρόωρες εκλογές το α’ τρίμηνο του 2018, δεδομένων τριών παραγόντων:

1) το τέλος του έπους των μνημονίων διάσωσης έχει αρχίσει και φαίνεται και αυτό θα έχει πολιτικά  οφέλη,

2) η Ελλάδα έχει επανακτήσει την πρόσβασή τις στις αγορές, και

3) τα πιο δύσκολα μέτρα διάσωσης που έχουν ήδη περάσει. Έτσι, σύμφωνα με την Citi, οι επόμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2019.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313311-Citi-Ochi-proores-ekloges-sten-Ellada-prin-bgei-apo-to-mnemonio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...