Citi: Θετικό σημάδι η χαλάρωση των Capital Controls στην Ελλάδα

Citi: Θετικό σημάδι η χαλάρωση των Capital Controls στην Ελλάδα

Θετικό σημάδι η χαλάρωση των Capital Controls στην Ελλάδα, αλλά μόνο η πλήρης άρση τους θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την ελληνική Οικονομία τονίζει σε νέο της σημείωμα η Citi.  Σύμφωνα με την τράπεζα, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε νέα χαλάρωση των Capital Controls όμως  αυτό δεν έχει σημαντικό μακροοικονομικό αντίκτυπο, καθώς μόνο η άρση τους θα φέρει κάτι σημαντικό στην οικονομία.

Στο σημείωμα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας επισημαίνουν ότι ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε την εισαγωγή περαιτέρω χαλάρωσης από τον Σεπτέμβριο, αυξάνοντας το όριο ανάληψης μετρητών για ιδιώτες στα 1.800 ευρώ το μήνα από  840 ευρώ κάθε δύο εβδομάδες.

Τα καλά νέα συνήθως δεν έρχονται μόνα τους και όπως αναφέρει το σημείωμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενέκρινε μια ακόμη μείωση του ανώτατου ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,6 δις ευρώ στα 39 δις  ευρώ, όταν η κορυφή του τον Ιούλιο του 2015 ήταν τα 90 δις ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την Citi, η κίνηση αυτή αποτελεί άλλο ένα σημάδι της τρέχουσας μικρής βελτίωσης στην ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/295577-Citi-THetiko-semadi-e-chalarose-ton-Capital-Controls-sten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...