Citigroup: Βλέπει όφελος 1,1 τρισ. δολαρίων από τη βουτιά του πετρελαίου

Citigroup: Βλέπει όφελος 1,1 τρισ. δολαρίων από τη βουτιά του πετρελαίου
Την εκτίμηση ότι η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου στα χαμηλά επίπεδα 4 ετών θα παράσχει όφελος 1,1 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία λόγω της μείωσης του κόστους των καυσίμων και άλλων βασικών εμπορευμάτων διατυπώνουν αναλυτές της Citigroup.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ  έκλεισε στα 83,78 δολάρια το βαρέλι χθες στο Λονδίνο, ήτοι υποχώρησε περισσότερο από 20% από το μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής παγκόσμιας έρευνας εμπορευμάτων της Citigroup Εντ Μορς το αθροιστικό όφελος για την παγκόσμια οικονομία από την περικοπή των εξόδων που κάνουν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις για την αγορά καυσίμων και παραγωγών του πετρελαίου εμπορευμάτων θα είναι 1,1 τρισ. δολαρίων.

«Τα επιπλέον μετρητά θα τονώσουν την ανάπτυξη» ανέφερε ο Μορς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μορς υπογράμμισε πως όλα τα προϊόντα είναι εντάσεως ενέργειας στο έναν ή τον άλλο βαθμό, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση των τιμών του πετρελαίου οδηγεί επίσης σε μείωση των τιμών μεταξύ των βασικών προϊόντων, αρχής γενομένης με το φυσικό αέριο, αλλά και με το χαλκό, το χάλυβα, και τη γεωργία.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...