CNN: Σχέδιο πολιορκίας του Καπιτωλίου από 4.000 εξτρεμιστές ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

CNN: Σχέδιο πολιορκίας του Καπιτωλίου από 4.000 εξτρεμιστές ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν
Καπιτώλιο

Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζουν να περιβάλουν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει το CNN.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλείται μέλος του Κογκρέσου που ήταν μεταξύ αυτών που ενημερώθηκαν τη Δευτέρα σχετικά με νέες απειλές εναντίον των ίδιων των νομοθετών και του ίδιου του Καπιτωλίου. «Μιλούσαν για 4.000 ένοπλους “πατριώτες” που θα περιβάλλουν το Καπιτώλιο και θα αποτρέψουν την είσοδο οποιουδήποτε Δημοκρατικού» δήλωσε στο CNN o Δημοκρατικός Κόνορ Λάμπ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Έχουν δώσει στη δημοσιότητα κανόνες εμπλοκής, που σημαίνει πότε πυροβολείς και πότε  δεν το κάνεις. Άρα αυτή είναι μια οργανωμένη ομάδα που έχει ένα σχέδιο. Δεσμεύονται να κάνουν αυτό που κάνουν επειδή νομίζω στο μυαλό τους είναι “πατριώτες” και μιλούν για το 1776 (αμερικανική επανάσταση)», τόνισε, προσθέτοντας: «Δεν διαπραγματευόμαστε, δε συζητούμε με αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να διωχθούν. Πρέπει να σταματήσουν. Και, δυστυχώς, αυτό περιλαμβάνει τον πρόεδρο, γι’ αυτό πρέπει να παραπεμφθεί και να απομακρυνθεί από το αξίωμα».
FBI: Προειδοποιεί για ένοπλες διαμαρτυρίες

Η ενημέρωση της Δευτέρας ακολούθησε ένα ενημερωτικό δελτίο του FBI περί «ένοπλων διαμαρτυριών» που προγραμματίζονται και στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες και στην Ουάσινγκτον, και αποκαλύπτει το αίσθημα ανησυχίας που επικρατεί μεταξύ των νομοθετών και των αξιωματούχων των αρχών μετά την αιματηρή πολιορκία στο Καπιτώλιο.

Το εσωτερικό ενημερωτικό δελτίο του FBI προειδοποίησε, από την Κυριακή, ότι οι διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο ενδέχεται να ξεκινήσουν αργότερα αυτήν την εβδομάδα και να επεκταθούν μέχρι την ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που διάβασαν λεπτομέρειες του υπομνήματος και τις μετέφεραν στο ΑΡ. Το FBI πιστεύει ότι κάποιοι από αυτούς είναι μέλη εξτρεμιστικών ομάδων, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

«Ένοπλες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται και στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες από τις 16 Ιανουαρίου έως τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου», ανέφερε το σημείωμα του FBI, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο. Οι αξιωματούχοι δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως και μίλησαν στο AP με την προϋπόθεση της ανωνυμίας τους.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...