Daily Mail: Η αδίστακτη πολιτική της Μέρκελ στην Ελλάδα διαλύει την Ε.Ε.

Παρασκευή 03/06/2016 – 12:24Άνγκελα Μέρκελ, Ευρώπη «Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΗ»
Κομμάτια σάρκας από την ελληνική κυβέρνηση η οποία ταλανίζεται από υψηλά χρέη, οικονομική ύφεση, διαλυμένες τράπεζες και χιλιάδες μετανάστες που έφτασαν στη χώρα όταν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τους προσκάλεσε λανθασμένα στην Ευρώπη απαιτεί το Βερολίνο, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.
Μόλιε λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία, ο αρθρογράφος Alex Brummel σε ένα άκρως καυστικό άρθρο σχολιάζει την στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου απέναντι στην Ελλάδα δείχνοντας πως τελικά μόνο για το καλό των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη δεν εργάζεται η κ. Μέρκελ.
Σύμφωνα με τον Brummel κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι η Μέρκελ μαζί με τον υποστηρικτή της σκληρής γραμμής της Γερμανίας υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την Bundesbank, διοικεί την ΕΕ και τις 19 χώρες της Ευρωζώνης με σιδηρά πυγμή.
«Η αλήθεια είναι ότι η Μέρκελ θέλει να πάει την Ευρώπη εκεί που την θέλει εκείνη, είτε μια χώρα είναι μέσα στο στρατόπεδό της είτε έξω, εκείνη είναι αποφασισμένη να επιβάλει αυστηρά μέτρα για να φέρει τις οικονομίες εκεί που τις θέλει εκείνη. Δεν έχει σημασία που αυτές οι αδίστακτες πολιτικές θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τις ίδιες τις χώρες που έχουν σχεδιαστεί για να αποκατασταθεί σε γερές οικονομικές βάσεις. Η σκληρότητα της γερμανικής πολιτικής έχει δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων στην ΕΕ» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανίδα καγκελάριος δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα και έχει δημιουργήσει μεταξύ των χωρών, όπως και στην Ελλάδα μια πικρία που συνεχώς αυξάνεται. Η ΕΕ και το ενιαίο νόμισμα προκαλεί βαθιές διαιρέσεις στην Ευρώπη και εξαθλιώνει τις χώρες, προσθέτει.
«Το πρόβλημα είναι ότι, επειδή η Ελλάδα είναι παγιδευμένη στην Ευρωζώνη, δεν είναι σε θέση να υποτιμήσει το νόμισμά της που είναι και ο καλύτερος τρόπος για να τονώσει τις εξαγωγές, να ενθαρρύνει το εμπόριο, τις επενδύσεις και τον τουρισμό, και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει την οικονομία της να ανακάμψει» επισημαίνει ο Brummel.
Έτσι η μόνη λύση για τη χώρα είναι να την βοηθήσουν τα πλούσια κράτη της Ευρωζώνης. Κάποιες χώρες θα πρέπει να κάνουν θυσίες για να βοηθήσουν τα αδύναμα κράτη – μέλη. Όμως η Γερμανία δεν κάνει θυσίες, τονίζει ο αρθρογράφος αφού δεν είναι διατεθειμένη προς το παρόν να προχωρήσει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Και όμως θα έπρεπε να είναι η πρώτη που όφειλε να καταλάβει τη σημασία μιας τέτοιας πράξης διότι τον Φεβρουάριο του 1953 σύναψε μια συμφωνία κατά την οποία διεγράφησαν τα μισά της δάνεια ύψους περίπου 30 δισ. γερμανικών μάρκων, σχολιάζει ο Brummel.
Ωστόσο, η Γερμανία φοβάται να προβεί σε μια τέτοια πράξη διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ντόμινο και να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να ζητήσουν κάτι ανάλογο, όπως η Πορτογαλία.
«Προς το παρόν πάντως η επικείμενη μοίρα της Ελλάδας επισκιάζεται από τη συζήτηση ενός Brexit. Η Βρετανία, μετά από όλα, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και η δεύτερη μεγαλύτερη στην ΕΕ, και ένα Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμό στην ΕΕ» καταλήγει ο Brummel.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...