Daily Telegraph: Brexit χωρίς ψήφο του βρετανικού κοινοβουλίου έχει αποφασίσει η Μέι

Τερέζα Μέι

Η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι θα αιτηθεί την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του βρετανικού κοινοβουλίου, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Η πλειοψηφία των 650 μελών του κάτω σώματος του κοινοβουλίου, Βουλής των Κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων πολλών βουλευτών των κεντροδεξιών Συντηρητικών, είναι υποστηρικτές της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε., ενώ το ίδιο ισχύει και για το άνω σώμα, Βουλή των Λόρδων.

Αντίπαλοι της βρετανικής εξόδου σημειώνουν ότι δεδομένου του μη δεσμευτικού χαρακτήρα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, οπότε και αποφασίστηκε το Brexit έναντι του Bremain, το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να λάβει την τελική απόφαση ή να θέσει εκ νέου το ζήτημα στη λαϊκή ψήφο.

Η κ. Μέι έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας μέχρι το τέλος του 2016, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επεξεργαστεί τη διαπραγματευτική του τακτική έναντι των Βρυξελλών.

Το πρωθυπουργικό γραφείο δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...