Der Spiegel: Χρεοκοπία μέχρι το Σεπτέμβριο

Der Spiegel: Χρεοκοπία μέχρι το Σεπτέμβριο

Την χρεοκοπία της χώρας ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβριο βλέπει σε αυριανό άρθρο του το περιοδικό Der Spiegel, τονίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει διαμηνύσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν θα συμμετάσχει σε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού υποστηρίζει ότι η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα έχει   αρχίσει να εξαντλείται και σημειώνει ότι υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου γνωστοποίησαν στην ηγεσίας της Ε.Ε. οτι το ΔΝΤ δεν θα διαθέσει άλλα χρήματα για βοήθεια προς την Ελλαδα.

Η Τρόικα, υπογραμμίζει το άρθρο, αξιολογεί την πορεία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων αλλά θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα πιάσει τον στόχο για χρέος ίσο με το 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Επιπλέον, μια πιθανή επιμήκυνση κατά δύο χρόνια, θα απαιτήσει «επιπλέον βοήθεια ανάμεσα στα 10 και στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ», μια βοήθεια που «πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν είναι διατεθειμένες να επωμιστούν».

Το άρθρο σημειώνει ότι το ΔΝΤ έχει εκφράσει την έντονη δυσφορία του για τις επιδόσεις της χώρας μας ενώ οι εταίροι μας θεωρούν διαχειρίσιμο τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μάλιστα, αναφέρεται ως ημερομηνία-κλειδί η 12η Σεπτεμβρίου, ημέρα έκδοσης της απόφασης του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον νέο ευρωπαϊκό  μηχανισμό σταθερότητας (ESM). Μέχρι τότε, σημειώνεται, οι κυβερνήσεις θα περιμένουν για να είναι σίγουρες ότι θα περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης άλλων χωρών από μια ελληνική έξοδο.

Και σε αυτό το άρθρο, γίνεται κινδυνολογία για το ομόλογο των 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου, παρότι το κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μια λύση θα ήταν να εξοφληθεί από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης. Παράλληλα, περιγράφει την έκδοση βραχυπρόθεσμων ομολόγων (t-bills) από την Ελλάδα, η οποία θα τα πουλήσει στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες θα τα υποβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδας ως εγγύηση για τη νέα έκτακτη βοήθεια…

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...