Der Standard: H Ελλάδα παραμένει σε καλή πορεία στο ευρώ

Der Standard: H Ελλάδα παραμένει σε καλή πορεία στο ευρώ

Τι αναφέρει στο δημοσίευμα της η αυστριακή εφημερίδα

Αποτίμηση των αποφάσεων του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα έκανε η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει σε καλή πορεία στο ευρώ». 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «η έκθεση προόδου για την Ελλάδα υπήρξε πολύ θετική, καθώς, σύμφωνα με αυτή, η κυβέρνηση στην Αθήνα έχει εφαρμόσει σε μεγάλο βαθμό τους όρους που είχαν τεθεί για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν προτεραιότητα». 

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί που χαρακτήρισε το 2018 «καθοριστική χρονιά» για την Ελλάδα, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις αγορές, όπως και σε όσα είπε για την επιστροφή της ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας και τα 110 μεταρρυθμιστικά μέτρα που έχουν υλοποιήσει η ελληνικές κυβερνήσεις. 

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος σημειώνει ότι η αποδέσμευση της επόμενης δόσης ήταν κάτι που θεωρούνταν πιθανό πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση. Την ίδια ώρα, στο χθεσινό Eurogroup για πρώτη φορά προήδρευσε ο νέος επικεφαλής, Μάριο Σεντένο, ενώ ήταν η πρώτη εμφάνιση του νέου υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας, Χάρτβιγκ Λέγκερ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/318657-Der-Standard-H-Ellada-paramenei-se-kale-poreia-sto-eyro ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...