Deutsche Bank: Ο Τραμπ θα υπερδιπλασιάσει την Ανάπτυξη στις ΗΠΑ!

Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ, ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΛΕΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, θα αποτελέσει βελτίωση σε ένα «μέτριο status quo» και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Ντέβιντ Φόλκερτς-Λαντάου.

Οι αγορές περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις αλλαγές ,που αναμένεται πως θα φέρει ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, εκτιμά ότι «θα δούμε μια κίνηση από το δόγμα στον πραγματισμό», μία επιστροφή στον ρεαλισμό. Το κλίμα είναι καλό, καθώς από την Γερμανία, εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ, το 2017 θα έχουν υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το 1,5% του 2016.

Σε δείπνο με δημοσιογράφους, ο κ. Λαντάου τόνισε ότι «ενώ ο Τραμπ φέρνει μεγαλύτερη αβεβαιότητα, αυτό είναι καλύτερο από τη σχεδόν βεβαιότητα της συνέχισης ενός μέτριου status quo».  Η αλλαγή στις ΗΠΑ, αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην Ευρώπη και η σύσταση του υπουργικού συμβουλίου του κ. Τραμπ,  με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και στρατιωτικούς, κάνει τον έμπειρο αναλυτή να το αποκαλέσει «κυβέρνηση των επιχειρηματιών», που θα φέρει μια «πιο ευέλικτη προσέγγιση στη λήψη αποφάσεων».

Οι εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με τους τραπεζίτες να ελπίζουν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στον κλάδο τους.  Κάτι, που αφορά ειδικά την Deutsche Bank, που πέρασε μεγάλες περιπέτειες στις ΗΠΑ, κυρίως στην υπόθεση  υλοποιημένων στεγαστικών δανείων, σχετικά με την ευθύνη της για την Οικονομική κρίση.

Μία υπόθεση που έκλεισε με τον τραπεζικό κολοσσό να πληρώνει πρόστιμο 7,2 δις δολάρια! Παρά το αστρονομικό ύψος του προστίμου, είναι μόνο τα μισά από την αρχική διεκδίκηση της αμερικανικής Δικαιοσύνης για 14 δις δολάρια.

Η γερμανική τράπεζα, που έχει αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, συνδέεται άμεσα με τον Τραμπ, καθώς φέρεται να έχει δανείσει στις επιχειρήσεις του περισσότερα από 180 εκατ. δολάρια, κάτι το οποίο αρνήθηκαν να σχολιάσουν από τον γερμανικό κολοσσό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...